Велико Търново. Мирослав Ангелов от Спортен клуб Мегапорт Рейсинг“ е

...
Велико Търново. Мирослав Ангелов от Спортен клуб Мегапорт Рейсинг“ е
Коментари Харесай

Велико Търново: Шампионът на България по автомобилизъм Мирослав Ангелов е „Спортист на годината“

Велико Търново. Мирослав Ангелов от Спортен клуб „ Мегапорт Рейсинг “ е „ Спортист на годината “ на Велико Търново за 2018 година Той завоюва наградата в категория „ Мъже и дами “. Наградата му бе връчена по време на публична гала в Голямата зала на Община Велико Търново от зам.-кмета проф. Георги Камарашев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Номинацията Мирослав Ангелов събра рекордните 82 точки.
Мирослав Ангелов е държавен първенец в генералното класиране на българския рали шампионат, първенец и в своя клас, първенец и в отборното класиране, първенец на къса отдалеченост на „ Рали Спринт “, първенец в своя клас на „ Рали спринт “, вицешампион отборно, пето място в генералното класиране на европейският рали успех. „ Благодарен съм за признанието, което комисията по спорт към Общината даде на мен и на нашия тим. Благодаря на моя навигатор Недялко Сивов и на треньора ни Игнат Исаев за усилената работа, която положихме с новия за нас автомобил. Сбъдна се една моя фантазия “, показа Мирослав Ангелов. Той напомни, че пристрастеността му към този спорт стартира през далечната 1986 година, когато се записва на картинг. С автомобилизъм стартира да се занимава от 2012 година като от предходната година стартира усилена подготовката за българския Рали шампионат. Той изрази вяра през 2019 година да реализира и интернационалните триумфи, като задачата му е присъединяване в европейския рало трофей. Подчерта, че ще се бори и на балканския шампионат.
Общо седем състезатели в категория „ Мъже и дами “ бяха отличени през днешния ден. Седма позиция си поделиха Десислава Николов от Хандбален клуб „ Етър 64 “ и Самуил Донков от Клуб по спортна пукотевица “АП спорт “. Под номер шест е състезателят по мятане на диск Деян Гемижев от Спортен клуб „ Ивайло-93 “. На пето място е Антон Титов от Спортен клуб „ Мегапорт Рейсинг “. Емил Стефанов от Шахматен клуб „ Етър „ се подреди на четвърта позиция. На трето място бе отличен Емил Денев от Спортен клуб „ Мегапорт Рейсинг “, а на втора позиция се подреди Тинко Банабаков от Боксов клуб „ Ивайло “.
Началото на премията „ Спортист на годината “ се поставя от спортните публицисти от Велико Търново Петко Павлов и Анатоли Петров. През годината анкетата се добавя с нови категории – „ Юноши и девойки “ през 2006 година и „ Треньор на годината “ през 2008 година. През 2012 година се състои първата публична гала на „ Спортист на годината “, която се организира в Ритуална зала. През 2013 година на съвещание на Общински съвет се одобряват първите правила, с което се почиства субективният фактор и изборът става с ясни критерии, налични до всички и лесни за използване.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР