Великденското чистене тази година за средно жилище от 60 кв.

...
Великденското чистене тази година за средно жилище от 60 кв.
Коментари Харесай

Пролетното почистване ще ни излезе на цената на цяло агне

Великденското почистване тази година за приблизително жилище от 60 кв. м ни излиза едвам си купим едно цяло агне. Това откри инспекция на " Телеграф “ след обзор в уеб страниците на компании, които оферират услугата. Базовата цена за такава повърхност е 300 лева, само че тя може доста да скочи. Толкова излиза и агнешкото, купено от плантация, с тегло към 20 кг и малко от горната страна, увери Симеон Караколев, ръководител на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Разликата е, че тази пролет месото от обора не е поскъпнало по отношение на 2023 година, освен това го вземаш изчистено, с всички дреболии и прясно, сподели браншовикът. Не по този начин стоят нещата с цените на почистването, които по отношение на предходната пролет са скочили двойно.

Причина

Основната причина за това е растежът на минималната работна заплата съгласно част от бизнеса. Според Георги Тоцев, който оперира на територията на столицата, цените са тръгнали стремглаво нагоре при започване на годината вследствие на инфлацията. Ние се опитваме да ги натискаме, тъй като не можем да си позволим да губим клиенти, само че и ние би трябвало да печелим, разяснява той. Марин Попов, шеф в сходна компания, увери, че услугата за главно разчистване на жилище от 60 квадрата коства сред 390 и 400 лева трета поредна година при тях. Те обаче работят главно в южните квартали на столицата, където стандартът е по-висок.

Минимално

Георги Тоцев, който е съсобственик във компания, студент и е единствено на 23 година, само че с значителен опит в сектора, съобщи, че най-ниската стойност, при която ще влязат да чистят, е 70 лева Във всички останали уеб сайтове, които успяхме да прегледаме, като минимална база се показват 100 лева При обзор на множеството от ценоразписите ще установите, че единствено за тези пари отсреща няма да получите съвсем нищо, до момента в който предишното лято към 100-150 лева струваше главно почистване, в това число и пране на килим. Сега можете да разчитате вероятно на обезпрашаване и пране на няколко меки стола и вероятно кресло.

Някои от компаниите включват безвъзмезден оглед, преди да образуват крайната цена, само че доста са и тези, които желаят най-малко 40 лева При онлайн поръчка постоянно се изисква фотография за преценка на степента на замърсеност. " Ние вършим контракт с клиентите - сподели Георги Тоцев, - което разрешава претенция, тъй като всички позволяват неточности, само че това обезпечава и нашата работа, добави той.

Шкафчета

Вариантите са разнообразни, значимо е какъв брой е мръсно и какво ще се почиства, единомислещи са всички. Георги Тоцев даде примерна оферта за 60 кв. от 250 лева, която включва следните услуги. Обезпрашаване на под, таван, измиване на прозорци, огледала, санитарни пространства, домашен уреди, аспиратори, шкафове, които могат да бъдат почистени и от вътрешната страна, което в допълнение оскъпява. Също по този начин обезпрашаване на книги. Около 300 лева коства сходна услуга, като вместо книги и шкафчета от вътрешната страна са включени матраци, мека мебел, само че и разчистване на аспиратори. На доста места 300 лева е почистването без измиване на прозорци, за което се заплаща в допълнение и е не по-малко от 100 лева и нагоре. За посочената площ цената може да доближи и до 800 лева, в случай че се включат всички екстри, плюс разчистване на абажури, измиване на ледник от вътрешната страна, контакти и прочие, сочат ценоразписите на компаниите. Тоцев сподели, че най-високата цена, която е реализирал за почистване на жилище от 150 кв. м, е била 1600 лева

Карта

Любопитно е да се научи, че към този момент могат да се намерят домашни помощници, които може да се заявят единствено онлайн, а заплащането към тях се прави извънредно с дебитна или кредитна карта. Те са в общественост, към която, с цел да ползваш услугите им, би трябвало да се абонираш, като първата вноска е над 100 лева, по-късно е от порядъка на 19 лева месечно.

Можеш да следиш рейтинга им по отзивите и по-късно и ти да оставиш. От уеб страницата приканват всеки да бъде почтен в преценките си, тъй като това въздейства на работата на всички по веригата. Домашните помощници всекидневно поемат гладене, пране, почистване, извършване на покупки, вдишване на колета или изпращане към куриери. Те работят по 2 ч. Най-често за по 70 лева, само че всеки има своя цена.

Обичайно това са хора, които са работили в чужбина и са с друг нрав от познатия в България. Повечето обаче съвсем не се съгласяват да мият прозорци.

Българите от чужбина са по-отговорни

Българите, които са работили в чужбина, са по-отговорни и качествени служащи съгласно Георги Тоцев. Те са и представители на по-възрастно потомство с друга ценностна система от най-младите претенденти във компаниите съгласно него. Много постоянно по-кадърните служащи не се пазарят за пари по този начин, както такива, които нямат задоволително опит. Според него наемен служащ в този бизнес може да изкара и 2500 лева месечно, в това число със заплатата и бонусите, които получава като ваучери и прочие В доста от компаниите обаче множеството от служащите са на минимална работна заплата и не получават нищо в допълнение.

Мнозина наети са от ромски генезис и измежду тях има отлични служащи. Георги Тоцев беше безапелационен, че не влизат да чистят в дома на хора, които се държат обидно с служащите им.

Според него най-хубави клиенти са рускоговорящите, следвани от българите, италианците оставят чисто след себе си, до момента в който испанците са артистични, само че по-немарливи към бита.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР