Вече започнаха масови проверки за качеството на агнешкото месо, което

...
Вече започнаха масови проверки за качеството на агнешкото месо, което
Коментари Харесай

Прясното Агнешко се познава по цвета

Вече започнаха всеобщи инспекции за качеството на агнешкото месо, което се предлага на пазара за Великден. Основно ще се следи за произхода, както и за това дали търговците спекулират, предлагайки размразено агнешко вместо охладено. За какво би трябвало да внимаваме? Маркировката е показателна освен за качеството, само че и за произхода на месото, написа

„ Когато тя е със наследник цвят, демонстрира, че месото е добито в българско дружество. Когато е с червен цвят, произходът е друга страна. Ако се предлага трупно месо в обекта, наложително би трябвало да има 3 печата – на плешката, гърдите и бута “, изясни пред Нова телевизия доктор Диана Иванова – гл. контрольор в ОДБХ-Варна.

Повечето търговци утвърждават сходни инспекции, само че има и недобросъвестни, които ще разчитат на слаб надзор и неинформирани клиенти.

Ако месото е било замразено и размразено, надлежно в обекта би трябвало да има информация, че то се предлага като размразено.

„ Цветът на качественото агнешко би трябвало да бъде розов, бледорозов или червен. Мазнините на младите животни са бледи – от бяло до леко кремаво, до момента в който при по-възрастните те са жълтеникави “, изясни доктор Иванова.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР