Вчера заявих пред вас, че след протеста сме предприели мерки,

...
Вчера заявих пред вас, че след протеста сме предприели мерки,
Коментари Харесай

Гл. секретар Живко Коцев: Черни овце в системата дават лош имидж на МВР. Няма да допуснем това!

Вчера заявих пред вас, че след митинга сме подхванали ограничения, които да изяснят за какво се стигна до принуждение. Образувани са две инспекции. 

 

Това съобщи на взаимен брифинг с вътрешния министър основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев във връзка безредиците в София поради митингите против БФС от предходната седмица. 

 

" Присъствието ми тук пред вас не е мотив за горделивост. Жалко е, че няколко маскари скапаха митинга против управлението на БФС. Ние сме изяснили служителите на реда, които са си разрешили да превишат пълномощията си. Не би трябвало да се разделяме. Трябва да се обединим против хулиганските дейности и произвола на някои служители на реда. Не можем да слагаме под един знаменател всички чиновници на Министерство на вътрешните работи.

 

Според нашите разбори на митинга можеше да се случат доста по-тежки неща. Искам да насочва зов да се спре с политиканстването и даването на мнение и оценки от хора, които не са специалисти. Всичко това понижава мотивацията на нашите чиновници. Тяхното самочувствие е задоволително накърнено. Имаме волята да се оправим с черните овце вътре в системата, които дават неприятен имидж на Министерство на вътрешните работи. Уверявам ви, че няма да поносим хора, които не желаят да работят и да се развиват. Това би трябвало да го създадем всички дружно като общество. Нека се лимитират страстите ", прикани Живко Коцев. 

 

" Веднага след митинга съм се самосезирал във връзка публикуваните фрагменти за полицейско принуждение. Образувах инспекция, която за по-малко от 48 часа откри петима полицейски чиновници, които са надвишили правата си. Трима от тях към този момент са отстранени от служба. При другите двама продължава вътрешното следствие за изясняване на обстоятелствата.

 

Проверката не е завършила и продължава, като се търсят и вероятно други полицейски чиновници, които са надвишили пълномощията си ", разгласи от своя страна директорът на Столична дирекция на вътрешните работи гл. комисар Любомир Николов. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР