Вчера в зала Дунав“ се проведе 20-ия юбилеен Международен турнир

...
Вчера в зала Дунав“ се проведе 20-ия юбилеен Международен турнир
Коментари Харесай

Проведе се 20-ия юбилеен Международен турнир по свободна борба „Русенски легенди“

Вчера в зала „ Дунав “ се организира 20-ия юбилеен Международен шампионат по свободна битка за кадети „ Русенски митове “. В надпреварата, проведено от Семеен кодекс по битка „ Юнак-Локомотив “ и с поддръжката на Община Русе, се включиха над 50 спортисти от България, Румъния, Молдова и Унгария.

„ Надявам се, че с изключение на да премерят сили, състезателите през днешния ден ще възпламенят искрата за спорт и у доста деца и младежи “, с тези думи формален старт на конкуренцията даде заместител – кметът Магдалина Илиева.

Състезанието бе отборно и в него 4 момчета на русенския клуб „ Юнак – Локомотив “ се бориха за България - Айлин Османов, Борис Иванов, Онур Османов и Онур Яшар.

Със специфичен плакет за принос и заслуги в развиването на българската битка бе отличен кметът на Община Русе Пенчо Милков от ръководителя на Българската федерация по битка Христо Маринов. Плакети за своите достижения получиха и заслужилият треньор Сава Семков, европейският първенец Анатолий Гуйдя и съдията Кудрет Ашим.

Специални посетители на шампионата бяха русенските гордости Валентин Гецов и международната и 4-кратна европейска шампионка по битка Биляна Дудова.

За положителното въодушевление на присъстващите се погрижи Фолклорен танцов отбор „ Здравец “ към Общинския детски център за просвета и изкуство с основен живописен началник Димитър Донев.

„ Русенски митове “ се организира в чест на известните русенски борци Иван Иванов – първият русенец международен първенец от шампионата в Мар дел Плата през 1969 година, Огнян Николов – вицеолимпийски първенец от Мюнхен и притежател на европейски трофеи, Валентин Йорданов – олимпийски и 7 – кратен международен и европейски първенец, Валентин Гецов - сребърен медалист от летните олимпийски игри в Барселона през 1992 година, Рахмат Сукра – бронзов медалист от олимпийските игри в Сеул и международен първенец, както и Валентин Савов – вицееврпейски и бронзов медалист от европейски шампионати.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР