Вчера в 18 ч. споразумението беше одобрено от Христо Иванов.

...
Вчера в 18 ч. споразумението беше одобрено от Христо Иванов.
Коментари Харесай

Рая Назарян: Габриел подписа споразумението, Иванов го одобри, останалите отказаха

" Вчера в 18 ч. съглашението беше утвърдено от Христо Иванов. Половин час откакто беше подписано от госпожа Мария Габриел, останалите водачи в обединението отхвърлиха да го подпишат ", сподели Рая Назарян за 14-страничния документ, който сподели на публицистите.

Новината удостовери и Мария Габриел на излизане от президентството, където връчи мандата за държавно управление на Румен Радев. 

" България повече отвсякога има потребност от устойчиво държавно управление - и за Шенген, и за европейския дневен ред... Давам доста ясна поръчка, че отговорността е споделена. Текстът на съглашението го имаме. Моя е отговорността, аз ръководех екип, който трябваше да покаже, че България в този миг не би трябвало да бъде изпратена на нови избори. Затова съм предложила състав, в който няма непознато име - има хора с опит - парламентарен, управнически..., който би трябвало да бъде подсилен и от ГЕРБ, и от ПП-ДБ. В едно държавно управление със споделена отговорност има потребност от равнопоставеност ", сподели Мария Габриел и добави: " Споразумението персонално аз съм го подписала още преди 2 дни ".

На въпрос на каква поддръжка разчита в Народното събрание, претендентът за министър председател на ГЕРБ отговори: " На всички тези парламентарни групи, които слагат националния интерес над партийния ".  
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР