Вчера следобед, петък, 26 април 2024 г., в Агиос Пантелеймонас,

...
Вчера следобед, петък, 26 април 2024 г., в Агиос Пантелеймонас,
Коментари Харесай

Полицията в Атина разби мрежа за трафик: Давали български и румънски документи на мигранти

Вчера следобяд, петък, 26 април 2024 година, в Агиос Пантелеймонас, гръцки служители на реда от поддирекцията " Патрули " на Атинската полицейска дирекция в съдействие със чиновници на отдела за ръководство на имиграцията към Дирекцията за чужденците в Атика е арестувала двама чужденци на възраст 28 и 46 години за подправяне в скрит план и нарушение на Кодекса за имиграцията, написа ERT News .

" След потребление на информация за активността на верига за незаконен трафик на мигранти по въздушен път от и към Гърция, чиито членове са работили в центъра на Атина, обвинените са открити и незаконната им активност е удостоверена ", се показва в известие на гръцката полиция.

Както е станало ясно от следствието, обвинените са употребявали като " прикритие " магазин в Агиос Пантелеймон, където са организирали нелегално превозване на мигранти от Гърция до други европейски страни.

За тази цел те предоставяли на мигрантите подправени документи за пътешестване или документи на трети лица, които са приличали на тях (метод на двойника).

Документите се употребявали за издаване на самолетни билети, а съответните лица плащали такси в размер от 600 (1 184 лева) до 1200 евро (2 370 лева) според от типа и страната на генезис.

След претършуване на магазина и дома им са открити и конфискувани общо парични средства и документи:

116 Карти за идентичност (Гърция, Румъния, България, Белгия, Чешката република, Германия, Унгария, Испания, Естония, Германия и Испания)

53 позволения за престояване (Гърция, Белгия и Швейцария)

33 паспорта (Гърция, Испания, Франция, Франция, Ирландия, Турция, Мароко, Египет, Сирия, Палестина и Индия)

6 гръцки разрешителни за даване на леговище,

3 шофьорски книжки (Чешка република, Дания и България) и

3 мобилни телефона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР