Възраждане и Има такъв народ напуснаха пленарната зала за гледането

...
Възраждане и Има такъв народ напуснаха пленарната зала за гледането
Коментари Харесай

Пак бойкот! “Възраждане“ и ИТН напуснаха пленарната зала

" Възраждане " и " ИТН " напуснаха пленарната зала за гледането на измененията в конституцията на второ четене. Българска социалистическа партия, която също се разгласи срещу промяната в главния закон обаче, остана и даже се зачуди за какво другите са си тръгнали.
Прочетете още
За овакантяване на залата първи прикани Тошко Йорданов от Има Такъв Народ. През последните дни парламентарната му група също се включи в опитите за бойкот на пленарните съвещания дружно с " Възраждане " и Българска социалистическа партия тъкмо поради конституционната промяна.

След него на трибуната излезе и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, който прикани хората си за същото, след което депутатите на двете групи напуснаха дружно. Той се закани, че ще се обърне към Конституционния съд за измененията в главния закон.

Изненадващо, Българска социалистическа партия реши да остане в залата, макар че алените депутати се заканиха, че няма да са в залата, ядосани на почналия ремонт на Паметника на Съветската войска. Лидерката на социалистите Корнелия Нинова се закани, че хората ѝ ще останат, с цел да гласоподават срещу всяка една смяна.

" Това, което вършат " Възраждане " и " ИТН " е най-малкото любопитно. Ако бойкотират този развой, въпросът е за какво сред първо и второ четене са внесли десетки оферти за смяна. Ако някой бойкотира нещо, не прави по този начин ", разяснява Нинова и изясни, че групата ѝ не е внесла нито едно предложение, тъй като са кардинални.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР