Въвеждане на първите довеждащи до метрото автобусни линии в София

...
Въвеждане на първите довеждащи до метрото автобусни линии в София
Коментари Харесай

Довеждащи автобуси от квартали до метрото предлагат "Спаси София" и "Демократична България"

Въвеждане на първите довеждащи до метрото автобусни линии в София оферират общинските съветници Борис Бонев от " Спаси София " и Симеон Ставрев от " Демократична България ". Те са внесли два отчета по тематиката в комисията по превоз на Столичния общински съвет (СОС).

Предлаганите довозващи линии са три. Първата е №167 и ще свързва кварталите " Студентски град ", " Малинова котловина " и " Витоша " с метростанция " Витоша " в кв. " Хладилника ".

Втората е № 210, която ще свързва всички елементи на " Люлин " с метростанциите " Западен парк " и " Сливница ".

Третата автобусна линия е №261 и би трябвало да довежда пасажери от вилната зона и транспортно необслужваните елементи на квартал в кв. Горна баня до едноименната метростанция.

 Спирките на трите довеждащи линии.
© Спаси София

Спирките на трите довеждащи линии.

" Години наред южни квартали като " Витоша " и " Малинова котловина " са оставени без естествен достъп до градския превоз, като съществуващите линии не са задоволителни и не удовлетворяват потребностите на жителите ", пишат Ставрев и Бонев в единия от двата си взаимни отчета до ръководителя на СОС.

В отчета за " Люлин " и " Горна баня " се показва, че макар многочислените обещания през годините за довеждащ превоз до метрото, в тези квартали той към момента или липсва, или не дава отговор на потребностите на софиянци.

Новата довеждаща автобусна линия 167 ще даде бърза, комфортна и нужна опция на живеещите и работещите в кварталите " Витоша " и " Малинова котловина ". По отношение на жк " Люлин " се чака довеждащата линия 210 да усъвършенства транспортната съгласуваност и да понижи зависимостта от персоналните коли.

" Линия 261 в кв. " Горна баня " може да притегли доста нови пасажери към градския превоз, като подсигури изчезналата все още връзка с метрото ", се заключава в отчета.

Комисията по превоз на общинския съвет би трябвало да прегледа предлагането на двамата съветници от опозицията и след това то да се гласоподава на сесия на СОС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР