Във всеки един дом, където има домашен любимец, въпросът за

...
Във всеки един дом, където има домашен любимец, въпросът за
Коментари Харесай

Защо качеството на храната е важно за здравето на домашните любимци?

Във всеки един дом, където има домакински любим, въпросът за подобаващата храна е от първостепенно значение. Изборът ѝ не е просто до усет или желания, а е обвързван с тяхното здраве и благоденствие. Как се отразява тя? 

Качеството на храната и нейното влияние 

Качеството на храната за домашни любимци играе значима роля за тяхното общо здраве, споделят специалистите от Alleva пред Нова телевизия. По какъв метод въздейства това на нашите четириноги другари? 

- Хранителна стойност – богата е на нужните хранителни субстанции, които поддържат тяхното здраве. Тя би трябвало да включва уравновесено количество протеини, мазнини, витамини и минерали; 

- Поддържане на идеално тегло – оказва помощ за поддържане на здравословно тегло при домашните любимци, което е изключително значимо за попречване на болести като диабет и сърдечни проблеми; 

- Здрава кожа и козина – съществуването на верните съставки може да подобрят положението както на кожата, по този начин и на козината на домашните любимци, като я вършат по-бляскава и здрава. 

Правилно уравновесената храна обезпечава всички нужни хранителни субстанции, които са от значително значение за поддържането на здравето, силата и дълголетието на кучетата и котките. 

Избор на храна за домашни любимци 

При избора е нужно да се вземат поради съставките, характерните потребности на животното съгласно породата и възрастта, както и общото качество на продукта. Как да изберете? 

- Съставки – значимо е да се обръща внимание на съставките в нея. Натуралните са желани пред изкуствените добавки и консерванти; 

- Специфични нужди – другите породи и възрасти на домашните любимци изискват друг вид ястие. Например, кученцата и котенцата се нуждаят от повече протеини за напредък, до момента в който по-възрастните животни може да се нуждаят от храна с по-ниско наличие на калории; 

- Оценка на качеството – проверяването на рейтингите и отзивите за другите марки може да помогне при решението коя е най-подходящата за вашето животно. 

Внимателното разглеждане на съставките и съобразяването с самостоятелните потребности на животното са от значително значение за вярното му развиване и метода, по който ще се усеща.  

Какви типове храни съществуват? 

Изборът на подобаваща храна за домашни любимци е значимо решение, което включва схващане на изгодите от другите типове. Какви се оферират? 

- Суха и мокра храна – сухата нормално е по-икономичен вид спрямо мократа, като оказва помощ за поддържане на здрави зъби. Мократа, въпреки това, може да бъде по-привлекателна за някои животни и е потребна за хидратацията; 

- Био и натурални продукти – био храните за домашни любимци са създадени без потреблението на пестициди и химикали, което ги прави по-здравословно решение. 

- Специализирани диети – за домашни любимци със характерни здравословни проблеми, като алергии или сензитивен корем, са налични профилирани диети. 

Изборът на вярната храна за домашните любимци е от значително значение за тяхното благоденствие. Качествената обезпечава нужните хранителни субстанции, поддържа идеалното тегло и усъвършенства положението на кожата и козината, обобщават експерите. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР