Във връзка с произвеждането на нов избор за кмет на

...
Във връзка с произвеждането на нов избор за кмет на
Коментари Харесай

Община Враца свиква партии и коалиции на консултации преди вота в Лиляче

Във връзка с произвеждането на нов избор за кмет на село Лиляче, община Враца,свиква съвещания за установяване състава на секционните изборни комисии и кардинално систематизиране на местата в секция/и за гласоподаване с преносима изборна кутия.
Консултациите с представители на парламентарно показаните партии и обединения от партии в 49-ото Народно заседание ще се състоят на 17 май (петък) от 10.30 часа в Заседателната зала на Община Враца.
 На консултациите наложително би трябвало да визиите:
1. Писмено предложение за състав на СИК, което съдържа: наименованието на партията или обединението, която прави предложението; имената и ЕГН на препоръчаните лица; длъжността в комисията, за която се предлагат; обучение, специалност; телефон за връзка с препоръчаното за член на СИК лице.
2. Заверено от партията копие от уверение за настоящо правно положение на партията, издадено не по-рано от датата на указа на президента на Република България за насрочване на нов избор за кмет на кметство с. Лиляче - 07.03.2024 година или копие от решението за формиране на обединението за присъединяване в изборите за 49-то Народно заседание. С тях се удостоверяват имената на лицата, представляващи партията или обединението.
3. Когато в консултациите вземат участие упълномощени лица, се показва пълномощие, подписано от представляващите партията/коалицията, или заверено копие от такова пълномощие.
4. Списък на аварийните членове, които да заместят препоръчаните от партиите и обединенията лица за сформира на СИК, когато пълномощията на член на СИК се прекратят предварително или когато член на СИК не се яви в изборния ден. Заместването се прави с решение на ОИК. Списъкът би трябвало да съдържа всички данни, посочени в т. 1.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР