Във ВМС на Украйна разказаха как се е променила ситуацията

...
Във ВМС на Украйна разказаха как се е променила ситуацията
Коментари Харесай

Украйна е унищожила една трета от руския Черноморски флот

Във Военноморски сили на Украйна описаха по какъв начин се е трансформирала обстановката в Черно море в хода на войната.

След сполучливи офанзиви против съветски кораби окупаторите започнаха от време на време да разместват персоналния състав на корабите и катерите, сподели представителят на украинските Военноморски сили Дмитро Плетенчук в ефира на телевизионния канал „ Свобода “. Той акцентира, че врагът не може да си разреши изцяло да напусне Черно море, тъй като това би било капитулация. В същото време за руснаците е мъчно да заменят развалени или унищожени кораби.

" Агресорът е добре осведомен със обстановката от много дълго време. Ето за какво той подхваща съответните ограничения, като дислоциране на кораби и техния личен състав, промяна на бази, от време на време пренасочване на кораби сред бази, най-вече в Новоросийск, Сочи, Туапсе. Затова, не може да се каже, че той не реагира. Те доста добре схващат заплахата, само че въпреки всичко са принудени да извършват задания в Черно море, не могат да си разрешат да изоставен изцяло акваторията, тъй като тогава това се назовава капитулация. Въпреки това гледат да не излизат доста море. ” - изясни той.

Към сутринта на 21 февруари, съгласно Плетенчук, във водите е имало единствено два противников кораба. Ракети носители въобще не е имало. В същото време той означи, че руснаците се пробват да извършват задания и в бъдеще - най-малко в крайбрежните води.

„ По принцип това е отбрана на акваторията на базите и надзор на гражданското мореплаване, най-вече в Керченския проток, който съгласно нашите украински разпореждания към този момент е затворен за мореплаване, тъй като това са териториалните води на Украйна и ние имаме право да ги затворим “, сподели представителят на украинските Военноморски сили.

Плетенчук добави, че с помощта на дейностите на украинските сили Русия е изгубила една трета от флота си в Черно море. „ Повредените или премахнати кораби на съветския Черноморски флот са много сложни за подмяна, като се има поради, че Босфорът е затворен за прекосяване на военни кораби заради Конвенцията от Монтрьо от 1936 година " - обеляза той. Съответно няма смисъл да се попълнят, тъй като даже тези кораби, които са налични в този момент, не извършват изцяло дилемите, за които са там. %Освен това, колкото повече кораби има, толкоз повече цели ще има, толкоз по-големи ще са загубите. И те го схващат прелестно. " - заключи Плетенчук. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР