Във Варна от шестимата граждани, които кацнаха от Китай, има

...
Във Варна от шестимата граждани, които кацнаха от Китай, има
Коментари Харесай

Кацнал от Китай пътник на летище Варна е в болница с 37 градуса

Във Варна от шестимата жители, които кацнаха от Китай, има един човек с температура 37,1°C. Той е изолиран под наблюдаване в университетската болница " Св. Марина ", заяви здравният министър Кирил Ананиев, който  инспектира работата на термокамерата на Терминал 2 на летище " София ".

``
реклама

На Терминал 1 камерата е инсталирана и още през днешния ден ще проработи, само че там се ползва безконтактно премерване на температурата с така наречен " револвери ", сподели той.

На летището във Варна се чака също термокамерата да проработи през днешния ден, а до петък ще получат такава и на летището в Бургас, където все още температурата на идващите пасажери се мери с " револвер ".
Ананиев изясни, че ссички пасажери на летище " София " минават през термокамера, която дефинира точната температура на всеки един от пасажерите.

Когато температурата на пасажера е над 37°C, той се води в стаичка и попълня анкетен лист. С него се открива положението му и дали има терзания, болки, неразположения и други, добави той.

" Хората с температура се извеждат от летището през специфична врата и там чака хигиеничен автомобил. На база на организацията, която сме основали с лечебните заведения, в случай че човек е обвинен, че има някакви рискове от заболяване се води в лечебно заведение, което сме определили. За София това е ВМА, за Варна – болница " Св. Марина, за Бургас – Областната болница ", добави той, представен от " Фокус ".

Според Ананиев организацията и координацията на летищата за опазването на здравето на жителите е доста добра.
На летището в София има минимум 10 души от здравните служби на Министерството на здравеопазването, както и съответните екипи на Гранична полиция, летищните управляващи и Агенция " Митници ".

Създадена е нужната организацията и всяка от тези институции знае в каква обстановка се намесва в пропускателния развой на летище " София ", уточни Ананиев.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да про
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР