Васил Михайлов е отдал 58 години от живота си на

...
Васил Михайлов е отдал 58 години от живота си на
Коментари Харесай

Васил Михайлов: Като шлосер взимах 700 лева, а като начинаещ актьор – 67

Васил Михайлов е отдал 58 години от живота си на Театъра на българската войска. Има десетки знакови функции в киното и малкия екран. Рядко дава изявленията, само че през днешния ден бе в студиото на " Тази събота и неделя " и показа любопитни обстоятелства от началото на кариерата си.

„ След казармата започнах работа като стругар в цех " Светлина ", Стара Загора. За година и половина стигнах до пети разряд – това е майсторска работа! Когато напуснах, взимах 700 лв. заплата. След ВИТИЗ първите 2-3 години взимах 67 лв. чисти пари. Но заболяването, наречена спектакъл, ме беше хванала “ – описа артистът.

Той стартира да играе в Театъра на българската войска още като студент.

„ Трябваше им човек за облика на касапин. Аз бях единствено 70 кг и ми сложиха шкембе. Бях с къси кожени панталони, пиесата беше немска. Това повлече още функции. След завършването на ВИТИЗ играх в Хасково, където направих 16 основни функции. Дори една година бях шеф. Бях единствено на 27, само че от 30-ина души личен състав 25 бяха по-млади от мен “ – спомни си Васил Михайлов.

Първата театрална рецензия за него е озаглавена „ Стругарят, който стана Ричард Трети “.

„ Питах създателя за какво шлосер, въпреки всичко бях стругар, а той ми отговори „ Защото стругарят е най-яркият представител на работническата класа “ – показа артистът, който не става оперен артист, тъй като любовта към театъра надвива.

Тази година се навършват 40 години от излъчването на първия епизод на " Капитан Петко челник ". По този мотив артистът напомни, че в началото Коста Цонев е бил титуляр за ролята.

„ Мен не ме знаеха още. Показвали са на Хайтов фотоси от кастингите с разнообразни артисти, само че той не ги е одобрявал. Когато вижда мен, споделя „ Ей този помак е индивидът! “… Тогава играех доста в театъра и беше тежко. Жена ми водеше дребния наследник на фотоси, че да ме види, да не не помни татко си “ – призна Васил Михайлов.

Целия диалог можете да чуете във видеото горе.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР