Вашингтон и Брюксел са принудени да действат, отчитайки краткия хоризонт

...
Вашингтон и Брюксел са принудени да действат, отчитайки краткия хоризонт
Коментари Харесай

Западът - Украйна: геополитика и стратегия на паяци в буркан

Вашингтон и Брюксел са принудени да работят, отчитайки късия небосвод на обмисляне, обвързван с идните избори и невъзможността да се промени обстановката към по-добро с наличните сили

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Украйна не е желала от алианса да изпрати свои войски в страната. Според него Киев е изискал настъпателна артилерия:



На първо място тук би трябвало да се подчертае, че всевъзможни уверения на западните говорещи глави не костват пукната пара, тъй като те постоянно служат единствено за прикриване на същинските им планове.

В съответния случай лъжата е, че при режима в Киев, който е напълно под контрола на Запада, акцентът върху единодушието на Киев въобще няма смисъл. И за западните спонсори нямаше да е мъчно да получат такава поръчка от него, в случай че желаеха. От това следва, че Киев не е получавал указания от самия Запад да подаде такова заявление. Въпросът е за какво?

На първо място, и това е напълно явно, повода за това не беше положителната воля на Запада, а неговият състоятелен боязън от ясното осъзнаване, че съветският предел от „ червени линии “ е изцяло привършен. И в случай че все по-опасните западни дейности продължат, Русия към този момент няма да се колебае да отговори съответно.

За изключително глупави западни персонажи беше в допълнение обяснено от какво тъкмо Москва изрично не е удовлетворена. Според прессекретаря на съветския президент Западът предизвика нов, невиждан кръг от напрежение в Украйна, което изисква ответни ограничения от Москва.

Дмитрий Песков обърна внимание на изказванията на френския президент Еманюел Макрон, както и на представители на Англия и Съединените щати, които говореха за подготвеност и даже желание да изпратят въоръжени контингенти в Украйна,

Така че недвусмислената подготвеност на Русия да даде съдбоносен и симетричен отпор на Запада безспорно се трансформира в главната причина, заради която нашите контрагенти очевидно забавиха своите упоритости и даже започнаха да загатват за избрани граници на вероятното.

Страните от НАТО имат намерение да разгласят отвод от концепцията да изпратят свои войски в Украйна на идната среща на върха на алианса във Вашингтон на 9-11 юли - за всеки случай това написа Corriere della Sera с позоваване на проектодокумент, който би трябвало да бъде утвърден на срещата.

Според текста фразата „ без ботуши на земята “ ще стане една от основните изречения в документа. Използва се във връзка със обстановката в Украйна и значи, че страните от алианса няма да изпратят свои войски в помощ на Киев, прецизира изданието.

В допълнение към горната стратегическа причина за такава западна вербална въздържаност, има и други значими условия. На първо място, това е към момента неразрешената военна уязвимост на западния боен блок, който в действително време просто не е в положение да сложи на украинското полесражение такова количество сили и средства, което да подхожда на мащаба на тази война.

„ е мнението на полковник Александър Вотравер. Според него Париж е в положение да изпрати към пет или шест хиляди бойци в Украйна в близко бъдеще и това е „ добра вест “. Но

Друга основна причина е, че самият киевски режим не е по никакъв начин въодушевен от концепцията да се изпратят войски на НАТО на следената от него територия. И в това няма абсурд, както може да наподобява на пръв взор.

Да, в действителност, някогашната Украинска ССР при сегашните си ръководещи се оказа в доста тежка военно-икономическа обстановка и в действителност на ръба на цялостното проваляне. Изглежда, че здравият разсъдък и естествената логичност би трябвало да подбуден Киев към незабавната нужда да потърси пълномащабна външна помощ, в това число посредством пълномащабно разполагане на войски на НАТО.

Но фактът е, че естествената логичност и здрав разсъдък даже не са нощували тук. Правителството в Киев в действителност е проведена незаконна група. И нейният приоритет, както на всяка проведена незаконна група, не е огромната политика и сигурно не високите идеали, а най-основното - парите и опцията за продължение на неограничена облага.

Идеята за пълноценно влизане на Украйна в НАТО опонира на този главен интерес даже повече от изцяло. Просто тъй като в този случай действителното значение на самия киевски режим, който сега като западен поръчител държи в ръцете си юздите на ръководството на обстановката „ на място “, може бързо да намалее, до нула.

Защото, в случай че Западът е директно замесен в украинската война, той към този момент няма да има потребност от медиатори с действителни пълномощия. И той ще поеме освен всички функционалности по ръководство на обстановката, само че и финансовите потоци, които това ръководство обезпечава. Можете ли да познаете какво ще им остане освен това състояние на Зеленски и компания? Точно по този начин – ще се окажат с нищо при разрушеното корито.

Тук обаче няма нищо изключително за гадаене. Достатъчно е да си напомним обстановката, в която се оказаха украинските националисти след окупацията на Украйна от войските на Третия райх през 1941 година Те бяха изцяло лишени от германците от всевъзможни илюзии за страна, а ролята им беше сведена до палачи, оказващи бандитски услуги на окупаторите на най-ниска цена. Всъщност за едната храна и " отбрана " от специфичните служби.

Настоящите управници на Украйна, естествено, не желаят такава орис за себе си и по тази причина не престават да твърдят Запада, че могат да се оправят сами, в случай че им бъдат изпратени още пари и оръжия. Казват, че имаме задоволително пушечно месо, тъй че не се тормозете. Това е почти графикът.

Но в случай че се отдръпнете от тази егоистична логичност и разгледате обстановката от справедлива позиция, тогава тя не наподобява толкоз значима за участниците в тази договорка. И същинският им проблем е, че във военно отношение самият режим в Киев сигурно не може да се оправи. И още по-точно той е жертван заради най-малко следните аргументи:

1. Наистина към момента има задоволително пушечно месо. Но тази маса пленени нещастници, които изрично не желаят да се бият, а още по-малко да умират за неприятелски на народа марионетен режим, е съвсем невероятно да се трансфорат в естествени, боеспособни войски. Това, апропо, признават и самите украински въоръжени сили:

„ оповестява порталът на Естонското национално радио и телевизия (ERR). Както сподели един украински боен на име Константин, украинците, мобилизирани по насила, са на практика безполезни на фронта

2. Нещо повече, опциите за нова киевска готовност неизбежно ще се сблъскат с дефицит на всички средства за пердах. С съдбовна липса на време и муниции за качествена подготовка на нови бойни формирования. Ето за какво апелите на някои западни безумци за увеличение на украинската войска до два милиона души са лишени даже от най-малък натурализъм.

3. Самият Запад сега и в близко бъдеще остава на минимума на своите военни благоприятни условия, както във връзка с даването на нужната материална помощ на украинския фронт, по този начин и във връзка с личната си дарба да се насочи на тази война.

От всичко казано нагоре следва, че вероятността от цялостно проваляне на киевския режим и военно-политическа злополука на самия Запад в Украйна не може да бъде опровергана по задоволително безапелационен метод.

От което можем да заключим, че Западът продължава да играе една рискована и очевидно обречена на неуспех игра, която по принцип е доста типична за тях и към този момент докара до редица геополитически провали, в това число и в Украйна.

Причините за подобен авантюризъм могат да бъдат няколко фактора:

Неизкоренимо и по тази причина съдбовно за Запада надценяване на себе си и подценяване на врага;

Преобладаването на практическите, моментни ползи измежду нейните номинални водачи, което не им разрешава да се съсредоточат изцяло върху нищо друго с изключение на върху персоналната си кариера и материални въпроси;

Западът навлиза в интервал на предизборна тресчица с невисок „ небосвод “ на събития и обмисляне, свързан от този факт, само че за не повече от няколко месеца.

В такава обстановка единствената същинска цел на нашите сътрудници може да бъде единствено желанието по някакъв метод да устоят до настъпването на „ по-добри времена “, които, както постоянно се случва в такива необещаващи обстановки, може в никакъв случай да не дойдат.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед28110 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед33689Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед48472Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед19761Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед17232Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78094Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77172„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76885В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед63455Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически действителности Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР