ВАШИНГТОН (AP) — По делото за намеса на Доналд Тръмп

...
ВАШИНГТОН (AP) — По делото за намеса на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Какво следва, докато Тръмп се опитва да предотврати изборния си процес през 2020 г.? Всички погледи са насочени към Върховния съд

ВАШИНГТОН (AP) — По делото за интервенция на Доналд Тръмп във федералните избори през 2020 година всички погледи са ориентирани към Върховния съд, чиито последващи ходове могат да дефинират дали някогашният президент ще бъде съден във Вашингтон преди изборите през ноември.

Апелативен правосъден състав във вторник единомислещо отхвърли изказванията на Тръмп, че е имунитет против правосъдно гонене, като съдиите споделиха, че не могат да одобряват концепцията, че някогашните президенти са „ над закона за всички времена “ един път напущат Белия дом.

Решението принуждава Тръмп да работи бързо, с цел да изиска от Върховния съд с болшинство консерватори да се намеси в знаковото дело, обвиняващо Тръмп в скрит план за анулация на загубата му на изборите през 2020 година от президента Джо Байдън. В противоположен случай делото, което е замразено от декември, ще бъде възобновено на равнище правосъдна инстанция и екипът на специфичния прокурор Джак Смит мощно настоя правосъдните заседатели да го изслушат тази година.

Какво ще се случи след т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР