Вашингтон — Федералната прокуратура обвини 11 души в извършване на

...
Вашингтон — Федералната прокуратура обвини 11 души в извършване на
Коментари Харесай

Мъж от Охайо е ръководил международна операция за трафик на наркотици, докато е бил в затвора, твърдят федералите

Вашингтон — Федералната прокуратура упрекна 11 души в осъществяване на интернационална интервенция за трафик на опиати, потвърждавайки, че са внесли килограми неразрешени субстанции, в това число фентанил от Китай, Индия и Италия за разпространяване в Съединени американски щати

Според обвинителен акт, разпечатан в Охайо, Брайън Лъмбъс-младши твърди, че е управлявал интервенцията, до момента в който е бил в пандиза по щатски обвинявания и е координирал със своите подсъдими за разпространяване на противозаконни опиати в Охайо, Кентъки, Пенсилвания и Тенеси.

Разследващите настояват, че Джанкарло Мизероти – италиански жител, който неотдавна беше арестуван в тази страна – е работил с Лумбус и други за придобиването на някои от противозаконните субстанции от Китай, като първо ги е изпращал в Италия и по-късно ги е изпращал в Съединени американски щати, с цел да избегне привличането на вниманието на американските митнически чиновници.

„ От рамките на пандиза в Охайо, Брайън Лъмбъс управлява интернационална и междудържавна организация за трафик на опиати, която донесе фентанил и други, по-мощни синтетични опиати от задгранични заводи по улиците на нашия район “, американският прокурор Ребека Lutzko за Северния окръг на Охайо се споделя в изказване. „ Няколко други, както в Съединените щати, по този начин и отвън тях, действаха взаимно с Лумбус, с цел да създадат това, което той физически не можеше: да получат, сглобят и преопаковат тези медикаменти, след което да ги изпратят по пощата или да ги доставят на други конспиратори за по-нататъшно разпространяване. “

През февруари 2021 година съгласно правосъдните документи Мизероти е писал на разположение в Китай и се е представял за американски търговец на дребно на опиати, с цел да разиска ценообразуването на изотонитазен, следено вещество. Месеци по-късно прокурорите настояват, че Мизероти и Лумбус са говорили по телефона за доставки на нови артикули и смеси от опиати.

Твърди се, че съподсъдимите на Lumbus са закупили и получили пакети с противозаконните опиати, с цел да бъдат смесени и публикувани в района, споделиха прокурорите.

„ Този ​​уикенд ще имаме повече с**и там [Тенеси] “, настояват проверяващите, споделил Лумбус на различен обвинен по време на телефонен диалог през октомври 2022 година „ Ще бъда разбъркване на още нещо, което ще бъде доста по-силно от това. "

През този месец прокурорите твърдяха, че петима от 11-те съобвиняеми са се сдобили със примес, съдържаща 40 грама или повече фентанил, съгласно правосъдните документи, и са възнамерявали да я разпространят.

p>

Месец по-късно, обсъждайки обособена пратка, Лумбус твърди, че е споделил по телефона на Мизероти, италианеца, „ Трябва да внимаваме, дребосъче, за секунда, човече…някой е починал “, на което Мизероти сякаш отговори: " Ооо...беше прекомерно мощно. " Прокурорите настояват, че мъжете са обсъждали примес, която съдържа метонитазен, мощен опиоид.

Някои от съобвиняемите са упрекнати в изпращане на десетки хиляди долари в биткойн за закупуване и разпространяване на противозаконни артикули, разкриват правосъдни документи.

„ Както се твърди в днешния обвинителен акт, обвинените са организирали интернационален скрит план за продажба на фентанил и други смъртоносни опиати в долината на Охайо, с цялостно неуважение към живота на своите жертви “, заместник-главният прокурор Лиза О. Монако се споделя в изказване, обявяващо обвиняванията.

Адвокатите на обвинените по федералното дело не бяха открити за коментар. Според Министерството на правораздаването някои от упрекнатите са били задържани във вторник и превозени до федералния съд в Кливланд.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР