Вашингтон – Камарата на представителите гласува във вторник с 216

...
Вашингтон – Камарата на представителите гласува във вторник с 216
Коментари Харесай

Кевин Маккарти беше свален от поста председател на Камарата. Ето какво се случва след това.

Вашингтон – Камарата на представителите гласоподава във вторник с 216 против 210 за премахване на републиканеца от Калифорния Кевин Маккарти от позицията му на ръководител на Камарата, исторически ход, който идва дни откакто той реализира 11-часова договорка с цел да предотврати прекъсването на работата на държавното управление благодарение на демократите в Камарата на представителите.

Изгонването пристигна, откакто републиканецът Мат Гетц работи в понеделник вечерта, с цел да принуди гласоподаване на предложение за освобождение на кабинета на ръководителя, следвайки той заплаши предходната седмица да вземе чукчето от републиканеца в Калифорния, до момента в който опасността от прекъсване се обрисуваше.

Докато други оратори в историята са се оттегляли, откакто са изгубили поддръжката на партията си, Маккарти е първият, който ще бъде свален посредством гласоподаване на цялостната камара по средата на мандата на Конгреса.

правила на 118-ия Конгрес се показва, че „ при положение на свободно място в кабинета на представител, идващият член “, посочен в лист, показан от Маккарти на секретаря на Камарата през януари, ще стане представител pro tempore, до момента в който не бъде определен представител. Имената, предоставени от Маккарти обаче, не са обществени.

„ В очакване на такова избиране, членът, настоящ като ръководител pro tempore, може да упражнява такива пълномощия на кабинета на ръководителя, които могат да бъдат нужни и подобаващи за тази цел, “ гласят разпоредбите. Изискването за лист наподобява произлиза от 108-ия конгрес, който се свика през януари 2003 година

След като ораторът pro tempore поеме ръководството, " евентуално идната работа ще бъде да се избере оратор. може да се случи неотложно, Камарата може да излезе във почивка, може даже да отсрочат работа за деня, до момента в който се пробват да схванат това “, сподели Грийн. „ Но е малко евентуално Камарата да продължи да работи както нормално, без да бъде определен нов представител. “

Кой може да бъде идващият представител на Камарата?

На този стадий не е ясно който може да събере задоволително поддръжка, с цел да завоюва чукчето. Републиканците имат тясно болшинство от 221 на 212, а Маккарти съумя да стане ръководител единствено като направи серия от отстъпки на най-консервативните членове.

Пълният състав гласоподава за избор на ръководител. Маккарти може да се кандидатира още веднъж за ръководител или демократите може да се опитат да изградят коалиция с републиканците, сподели Грийн.

За разлика от януари, когато Камарата на представителите не можа да стартира работата си, до момента в който не бъде определен ръководител, наподобява, че първият човек в листата за заместничество на Маккарти ще извършва ролята краткотрайно, до момента в който нов представител не завоюва чукчето.

p>

Кейси Бъргат, помощник професор в университета " Джордж Вашингтон ", сподели, че може да е мъчно да се откри претендент за правоприемник на Маккарти, който може да събере консенсус за поддръжка и който желае чукчето.

" Това е задоволително мъчно като водач, изключително с болшинство от четири места, само че тогава стартират вътрешните битки тук “, сподели Бургат. „ Също по този начин е много ужасна работа, когато никой не стои непрекъснато зад теб. “

Колко време може да отнеме избирането на нов представител?

Не е ясно какъв брой скоро след свалянето на Маккарти републиканците болшинство ще стартира развой за избор на правоприемник. През януари, когато 118-ият Конгрес се свика и републиканците поеха властта, бяха нужни 15 кръга на гласоподаване в продължение на четири дни, с цел да може Маккарти да си обезпечи нужната поддръжка, с цел да завоюва чукчето.

Победата му последва дни на договаряния с крайнодесни членове на републиканската конференция в Камарата и с цел да завоюва тяхната поддръжка, Маккарти се съгласи с редица от техните претенции. Основният измежду тях беше намаляването на прага за предлагането за овакантяване, което разреши на един член да призове за гласоподаване за премахване на оратора.

Както при напъните за премахване на Маккарти, които се разиграха във вторник, Гетц беше на в центъра на разногласието за устрема на калифорнийския републиканец да завоюва поста на ръководител преди всичко. Той разгневи някои от сътрудниците си републиканци, когато гласоподава „ присъстващ “ на 14-ия тур, блокирайки кандидатурата на Маккарти и наложи ново гласоподаване.

Представител. Том МакКлинток, калифорнийски републиканец, предизвести, че отстраняването на Маккарти ще докара до застой в Камарата на представителите, защото законодателите работят за избора на нов представител.

„ Ако това предложение се одобри, Камарата ще бъде парализирана “, сподели МакКлинток в забележки на етажа на Къщата. „ Можем да чакаме седмица след седмица безрезултатни гласувания, до момента в който не може да се води никаква друга работа. “

Грийн сподели, че макар че някои считат, че ораторът pro tempore може да продължи да ръководи Камарата за законодателни въпроси, ще бъде мъчно за републиканците да прокарват законодателство без разполагаем представител.

„ Реалността е, че републиканците търсят от представителя всевъзможни неща, като установяване на дневния ред и договаряния сред фракции, с цел да схванат какво идва на пода ", сподели той. „ Така че без някой отпред е мъчно да се види, че републиканците в Камарата на представителите могат да донесат доста на пода преди всичко. “

Кейтлин Йилек и Катрин Уотсън способстваха за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР