Варненският окръжен съд призна за виновeн 47- годишния Пламен П.,

...
Варненският окръжен съд призна за виновeн 47- годишния Пламен П.,
Коментари Харесай

Присъда за управител на фирма, избегнал установяването и плащането на ДДС в особено големи размери

Варненският областен съд призна за виновeн 47- годишния Пламен П., който в качеството си на шеф на комерсиално сдружение, избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери - ­56 839,36 лева Деянието е било осъществено в интервала 15 юни 2015 – 14.01.2016 година във Варна. Пламен П. употребявал неистинен документи при показване на информация пред органите по приходите. Той удостоверил лъжа в справки- заявления за налог върху добавената стойност, с което приспаднал неследващ се данъчен заем.

Обвинителният акт беше импортиран в съда при започване на месец май 2023г. След  извършени четири открити правосъдни съвещания, наказателното произвеждане завърши с присъда.

Мъжът е роден в Ямбол, със приблизително обучение, осъждан.

Тричленният правосъден състав на Варненския областен съд дефинира наказване на Пламен П. от 2 години „ отнемане от независимост “, при първичен общ режим на изтърпяване. Мъжът беше оневинен по обвиняването, че употребяваните неистинен документи,  представени пред органите по приходите са за в началото предявения размер от 135 913,78 лева

Съдебният акт предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна, в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР