Варненски домоуправител изпрати загрижено писмо до Петел заради ремонт на

...
Варненски домоуправител изпрати загрижено писмо до Петел заради ремонт на
Коментари Харесай

Домоуправител критикува ремонт във Варна: Започнаха работата похвално, после оставиха разкопано

Варненски домоуправител изпрати загрижено писмо до „ Петел ” поради ремонт на тротоарите на ул. " Проф. Н.Державин ". От името на притежателите в блока той пита докога ще би трябвало да газят пясък поради неналичието на плочки. Домоуправителят същото по този начин има и забележки по проектирането на тротоарите, като съгласно него с дребни усъвършенствания могат да се спестят доста неудобства на живеещите в централния варненски квартал. Ето какво написа той (публикуваме без редакторска намеса):

„ Похвално е, че продължава облагородяването на пешеходните зони в региона към " Руското учебно заведение " / карето -улиците Братя Миладинови, Рила, Македония, проф Н.Державин/!

Нищо, че от две седмици старите тротоарни плочки са демонтирани и вървим по пясък и пепел с цел да стигнем до входа на блока си на ул " проф Н.Державин " 29, все в миналото ще ги наредят тези павенца.

Странно обаче:

-  в 1та седмица приключиха /бордюри и павета/ по улица Братя Миладинови  - похвално!

- за 2 дни приключиха /бордюри и павета/ частта от улица Македония - отново похвално!

- оттогава изчезна техника и служащи и работата беше прекратена като се изключи епизодични извозвания на боклуци.

Ние си тъпчем в пясъка, хора с понижена пъргавина, съседи с бебета близнаци се мъчат с огромната бебешка количка и се чудим по какъв начин да се доберем до " твърда настилка ". И какъв беше смисъла да се демонтират старите плочи преди да има подготвеност за слагане на новите или да се сложи краткотрайна настилка пред входовете!!

- за какво пред някой входове остарялата настилка към момента не е демонтирана?

- за какво при 3 имота/парцела с адрес и достъп на ул " проф Н.Державин " /нечетни номера 25, 27 и 29/ за 25 и 27 се построява пешеходно пространство от асфалтовата част до входа на парцела, а за блока на номер 29 не е планувано?

- за какво се построява такова пешеходно пространство от асфалтовата част от към ул " проф Н.Державин " към ограда и врата която в никакъв случай не е отваряна/ползвана пред блок с адрес и вход на  улица Братя Миладинови  86/?

Молим, да се построи пешеходно пространство което да свързва входа на жилищния блок на ул " проф Н.Державин " 29 с асфалтовата част на улицата пред него, като се съблюдават условията на  НАРЕДБА № РД-02-20-2 ОТ 26.01.2021 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ДОСТЪПНОСТ И УНИВЕРСАЛЕН ДИЗАЙН НА ЕЛЕМЕНТИТЕ НА ДОСТЪПНАТА СРЕДА В УРБАНИЗИРАНАТА ТЕРИТОРИЯ И НА СГРАДИТЕ И СЪОРЪЖЕНИЯТА.

 Необходимо е и за сигурността на живущите, както загатнах хора със затруднена пъргавина, семейство с бебета близнаци - би трябвало да има директен достъп до асфалта / за такси, за товаро-разтоварна действия на тежки и обемисти неща.

 Молим, тротоарната настилка пред блока ни да бъде по този начин както си беше - от блока до бордюр - недомислено е да се оформя 1м тревна част, която ще бъде постоянно затъпкана тъй като няма достъп до паркираните МПС от към тротоара, камоли в случай че би трябвало и от багажник да се извади нещо.

Молим Ви, дано новото което се прави най-малко да не е по-недомислено и неприятно от остарялото!!

 Ако има опасения, че ще се загуби място за паркиране - апелирам, имате две " изгубени " посредством железни бариери пред номер 27. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР