Въпросът дали кучетата трябва да закусват вероятно много пъти ви

...
Въпросът дали кучетата трябва да закусват вероятно много пъти ви
Коментари Харесай

Трябва ли да закусват кучетата?

Въпросът дали кучетата би трябвало да закусват евентуално доста пъти ви е минавал през главата. Закуската играе значима роля в хранителния режим на кучетата, само че нейното преимущество или нужда зависи от самостоятелните потребности и условия на всяко животно.

За да разберем дали е належащо кучетата да закусват, би трябвало да разгледаме другите аспекти на тази тематика.

Първо, значимо е да се означи, че кучетата, като и всички други животни, имат самостоятелни хранителни потребности, които могат да се разграничават според от породата, възрастта, интензивността и здравословното положение на животното.

Закуската заран или следобедната закуска може да бъде потребна за кучетата, които имат висока енергийна потребност или проблеми с усвояването на храната, само че за други кучета тя може да не е нужна и стопанинът да натъртва на хранене вечер.

Един от основните фактори, които би трябвало да се вземат поради при решението дали да се закусва кучето заран, е общият хранителен режим, който се предлага на животното.

Ако кучето получава две постоянни хранения по обяд и вечер, които обезпечават задоволително сила и хранителни субстанции, то е допустимо да не се постанова спомагателна закуска заран или следобедна закуска.

Важно е обаче да се внимава да не се прекали с количеството кучешка храна, което се дава, с цел да се избегне нежелано натоварване на храносмилателната система на кучето.

 Закуски за кучета

От друга страна, има кучета, които може да имат характерни здравословни проблеми или потребности, които изискват по-често хранене денем. Например, кучета с ниска кръвна захар или бърз метаболизъм може да се нуждаят от спомагателни закуски, с цел да поддържат енергийния си баланс постоянен. Също по този начин, кучетата, които са възстановяващи от болест или кучешка интервенция, могат да се нуждаят от по-често хранене, с цел да подкрепят процеса на излекуване и възобновяване.

Ключов детайл при даването на закуски на кучетата е да се избират здравословни и подобаващи храни, които дават отговор на питателните им потребности и желания. Закуските би трябвало да се оферират в рационални количества и да бъдат уравновесени във връзка с питателните субстанции, като се заобикалят храни, които са нездравословни или несъответствуващи за кучетата, като шоколад, грозде или лук.

С други думи, закуските за кучета могат да бъдат потребни и подобаващи в избрани случаи, само че не са наложителни за всички животни. Всеки притежател на куче би трябвало да се съветва с ветеринарния си доктор, с цел да дефинира най-подходящия хранителен режим за своето животно, който включва както основните хранения, по този начин и спомагателните закуски, в случай че е належащо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР