Въпреки че да открием най-подходящия за нас парфюм в магазините

...
Въпреки че да открием най-подходящия за нас парфюм в магазините
Коментари Харесай

Ето как сами да си създадем най-уникалния аромат

Въпреки че да открием най-подходящия за нас парфюм в магазините може да бъде в действителност предизвикателно, то основаването на персонален мирис, който да бъде наша " запазена марка ", изисква още повече време, проби и неточности. Има обаче техника, посредством която можем да си създадем собствен персонализиран и неповторим мирис, който да ни отличава от всички останали.
 Унисекс, флорални и персонализирани - най-актуалните аромати за 2024 година
Най-актуалните аромати за 2024 година

Как ще ухаем през идващите месеци

Наслагването на парфюми (известно още като " парфюмен коктейл " в TikTok) съставлява тъкмо това, което допускаме - комбинирането на аромати. То обаче надалеч не е просто едвам пръскаме един обичан наш парфюм върху различен. Тази техника си има тънкости, които парфюмеристите Анна Уедърлейк и Кейт Макдоналд разкриват пред Pure Wow.

Според тях преди да създадем каквато и да било комбинация от аромати, е значимо да разберем ролята на нотките в тях. Всъщност нотките са разпределени на три равнища.

Първите са горните (или глава на парфюма), които нормално са свежи, като бергамот, роза или портокал да вземем за пример. Следват междинните нотки (или сърце на парфюма), които пък са по-топли - жасмин, канела, ябълка. Накрая са главните нотки, като сандалово дърво, кехлибар и ванилия, които нормално имат най-голяма продължителност и се усещат откакто горните нотки отслабнат.
 Снимка 658597

При техниката с наслагването на парфюми основното предписание е първо да напръскаме от по-тежкия мирис, а по-късно от по-лекия. Препоръчително е да стартираме с два аромата, като можем да пробваме разнообразни съотношения. След като към този момент сме добили нюх, можем да въведем и трети.

Парфюмеристите също по този начин дават и няколко насоки с кои аромати да опитвам.

Според тях най-добре се балансират цитрусови и флорални - наслоени в този ред.

Кехлибарените и дървесни аромати пък се допълват най-добре взаимно, защото и двата типа се смятат за топли и опушени нотки.

По-сложна композиция въпреки това се получава от аромати с роза и дървесни такива - в този случай може да се каже, че противоположностите на сладки и опушени нотки се притеглят.

Други подобаващи разновидности са смесицата от роза и жасмин, бергамот и грейпфрут, сандалово дърво и пачули.
 Ейзи Гласър - дамата, която с парфюмите си оказва помощ на актьорите да влязат в роля
Жената, която знае тъкмо по какъв начин миришат актьорите

Тя е нещо като " носът на Холивуд "

Колкото и безкрайни да могат да са комбинациите, е добре да съблюдаваме правилото да заобикаляме наслагването на два тежки парфюма. Като добър ориентир може да ни бъде образецът със смесването на един по-семпъл мирис (жасмин или ванилия), към който да прибавим различен по-комплексен, с цел да реализираме характерно и неповторимо благоухание.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР