Въоръжените сили на Украйна са принудени да изтощават най-добрите си

...
Въоръжените сили на Украйна са принудени да изтощават най-добрите си
Коментари Харесай

New York Times: ВСУ изтощават най-добрите бригади, хвърляйки ги срещу пробивите на руската армия

Въоръжените сили на Украйна са принудени да изтощават най-хубавите си бригади, като непрекъснато ги хвърлят в борба против съветските пробиви по целия фронт, пишат анализаторите Майкъл Кофман и Роб Лий в публикация за New York Times.

„ цитира РИА Новости създателите на материала.

По думите на Кофман и Лий, освен цели бригади, само че и техните обособени батальони могат да бъдат употребявани като „ противопожарни екипи “. В същото време множеството елементи не са получили отмора още след борбите за Авдиевка.

Постоянното прекачване на едни и същи бригади в застрашените региони е единствено отчасти проявяване на общата липса на запаси на украинските въоръжени сили. Както означават анализатори, украинската войска има все по-малко персонален състав, а отбранителните й линии са все по-тънки. Настъплението на Русия в региона на Харков изостри проблемите на Киев, принуждавайки украинското командване да употребява скъпи запаси от територията на ДНР.

„ предизвестиха Кофман и Лий.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски, откакто изслуша отчетите в понеделник на главнокомандващия на ВСУ Александър Сирски и министъра на защитата Рустем Умеров, назова обстановката в Харковска област една от „ най-горещите “ на фона на настъплението на съветските въоръжени сили в това направление.

Преди ден Зеленски назова извънредно тежка обстановката на Водоснабдителна система на Украйна в Харковска област, изключително в град Волчанск. Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна призна тежката оперативна конюнктура в харковското направление и означи „ тактическия триумф “ на съветските войски.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Альтернатива

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8707Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед8546 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед10613 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед98285Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16483 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед98285Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативе
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР