В транспортна криза се озовават десетки общини у нас, от

...
В транспортна криза се озовават десетки общини у нас, от
Коментари Харесай

Без междуградски транспорт остават Брацигово, Карлово и Пещера

В транспортна рецесия се озовават десетки общини у нас, от които Брацигово, Пещера и Карлово, съобщава Нова телевизия.

До края на годината огромна част от превозвачите, обслужващи междуградските и междуселските линии обмислят да преустановят работа, а като причина посочват финансови усложнения.

Хиляди хора остават без превоз до работните си места и учебни заведения. Конкретно в Брацигово транспортната рецесия ще засегне 3000 души. Фирмата, извършваща транспорт от Брацигово към Пазарджик и назад, преди няколко дни е изпратила писмо до общината, в което оповестява, че от 1 януари 2023 година приключва активността си. Кметът е подхванал дейности и е оповестил социална поръчка, само че до този миг няма искащи.

Общините би трябвало да имат право да субсидират транспортните фирми и да се откри компромисно решение сред двете страни, а най-много да се резервира публичния интерес, съобщи кметът на община Брацигово Надежда Казакова.

Превозвачът в Пещера, единственият подобен, също стопира всички рейсове до Брацигово, Пазарджик и Пловдив, като показва, че е нерентабилно да продължава да вози пасажери.

В Карлово случаят е сходен, още веднъж един единствен транспортьор и той прекратява активност заради финансови усложнения. Шестте междуселищни линии остават необслужвани.

Близо 70% от компаниите в бранша са в спокоен банкрут, настояват от Националното съдружие на автобусните превозвачи и настояват за 40% нарастване на дотациите от 2023 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР