В Талин с особени усилия започнаха да изкореняват руското влияние“,

...
В Талин с особени усилия започнаха да изкореняват руското влияние“,
Коментари Харесай

Изкореняват с предателство и измама “руския дух” на Талин

В Талин с особени старания започнаха да изкореняват „ съветското въздействие “, останало от предходния кмет на града Михаил Килварт. Изкореняването се управлява от новоизбрания началник на града Евгений Осиновски, който зае поста вследствие на мръсни интриги, изменничества и измами. За какво приказваме и какво значи това за съветските поданици на естонската столица?

Ръководителят на Центристката партия (ЦП) и в този момент някогашен кмет на Талин, Михаил Килварт, стана обект на мощна ненавист измежду естонските националисти незабавно откакто зае кметския пост. Факт е, че Килварт, самият той рускоезичен, се разгласи в отбрана на съветските учебни заведения. За разлика от множеството други естонски политици, той не се свенеше да дава изявленията за съветски медии. Той не утвърди насилствената асимилация на руснаците и съобщи, че цялото естонско общество страда от маргинализацията на националните малцинства.

Всичко това притегли гласове от столицата на Естония към Партията на центъра. В града живеят доста руснаци и посредством и на техните гласове Партията на центъра постоянно е печелила най-голямата секта в локалното градско заседание. А градската асамблея от своя страна избира кмета, какъвто Килварт стана през април 2019 година

Местната преса незабавно го уточни като „ сътрудник на московско въздействие “. Естонската полиция за сигурност загатна Килварт в своите обществени отчети измежду тези, които съставляват „ опасност за националната сигурност “.

Думите за „ съветските агресори “ не помогнаха

През пролетта на 2024 година ръководещите партии в Естония си сложиха за цел да лишават Талин от „ центристите “. Не става въпрос единствено за политическо гонене на Килварт. „ Финансите на страната, за разлика от Талин, са в тъжна обстановка и в този момент има късмет да се подобрят делата на държавното управление за сметка на столицата “, сподели естонският народен представител от Центристката партия Александър Чаплигин.

Отначало се организираше загадка работа с съветници от градското заседание. Търсиха нечистотия за кмета. На Килварт беше напомнено, че татко му е работил като ръководител на колхоз по руско време. Той беше хванат да участва на прощалната проповед на митрополит Евгений, главата на православната черква на Естония, който беше депортиран от страната през февруари, признавайки го за „ опасност за националната сигурност “.

Тогава от кмета беше поискано да осъди Русия и да се разгласи в поддръжка на режима в Киев. Всъщност той нямаше избор: човек с друга социална позиция в Естония през днешния ден рискува да влезе в пандиза. В резултат на това през януари 2024 година кметът на Талин беше заставен да каже нужните думи, че „ Украйна би трябвало да завоюва, аз поддържам образованието на естонски език “. Килварт пътува до Украйна, където приказва за нуждата от „ победа над съветските агресори “.

Но всичко това не оказа помощ на Килварт в последна сметка. В края на март в градското заседание беше проведен избор на съмнение за кмета.

Мръсна игра

Формалната причина за гласуването беше изказванието, че „ водач на партия с милионни задължения не може да бъде кмет “. Действително, съгласно правосъдно решение ЦП получи санкция от 1 милион евро за „ търговия с въздействие “ от предходното партийно управление.

Истинската причина обаче – ненавист, учредена на народност – беше съвсем намерено приета от члена на Реформаторската партия Ерик Найлес Крос (който беше търсен от съветските правоприлагащи органи за образуване на пиратското похищение на съветския товарен транспортен съд “Арктика ” през 2009 г.). Той приказва за идния избор на съмнение: „ За ентусиазъм предлагам да си спомним Балтазар Русов, свободен жител на Талин, който през 1584 година написа: „ Не е неприятно или срамно руснаците да бягат от бойното поле. Когато руснаците видят същинска мощност и мощ пред себе си, те, както и другите нации, усещат в себе си човешка уязвимост и плашливост и също предават своите замъци. ”

В последна сметка градското заседание на Талин освободи Килварт от служба. Необходимите гласове бяха обезпечени от съдружник на Партията на центъра - съветници от Социалдемократическата партия на Естония. Социалдемократическата секта увери „ центристите “ в своята поддръжка, само че в решителния миг се отметна.. „ Всичко беше направено допустимо най-мръсно. Подкупи, изнудване, изменничество, откровени неистини “, означи Чаплигин. Според него естонските социалдемократи са се държали „ по допустимо най-подлия метод “. И като премия за измяната водачът на социалдемократите Евгений Осиновски смени Килварт като идващ кмет на Талин.

Фалшиво скрито гласоподаване

Но в последна сметка процедурата за избор на нов кмет се трансформира в същински позор за целия парламент на естонската столица. „ Гласуване за назначението на Осиновски за кмет на Талин. Първо гласоподаване: няма задоволително гласове. Второ е назначено: отново не стигна. Назначава се трето. Гласуването е скрито, само че съветниците са принудени да снимат бюлетините. Успяха да купят един от „ центристите “ по време на почивката “, заяви Чаплигин.

Служител на естонското министерство на правораздаването Юле Мадисе удостовери, че бюлетините са попълвани по авансово координиран пример и са маркирани с разноцветни моливи, раздадени на съветниците, с цел да може по-късно да се наблюдава кой защо е дал своя вот.

Въпреки това най-мръсната промяна на кметовете в историята на Талин беше сполучливо осъществена. В средата на април Осиновски стана новият кмет. Въпреки съветското фамилно име, това предопределение не вещае нищо положително за съветското население на Талин.

Победителите незабавно дадоха да се разбере, че имат намерение да „ прочистят “ Талин от „ съветското въздействие “. Рийна Солман, консултант от дясната партия “Отечество ”, разгласи: „ Градското държавно управление на столицата на Естония би трябвало да бъде проестонско и естонско говорящо! “ Едно от първите решения на новата ръководеща коалиция в столицата беше да не се вършат изключения при прехвърлянето на съветските учебни заведения на естонски, в това число за деца с увреждания. Тогава беше решено Центърът за съветска просвета в Талин да се преименува в Център за национални малцинства и да се отстрани от сцената му изображението на герба на Съюз на съветските социалистически републики, останало там от руско време.

„ Отстраняването на ЦП от властта в Талин ще докара до дефинитивно „ стягане на винтовете “ за руснаците там, ще форсира протичащата там дерусификация и ще заличи последните островчета на съветската просвета и обучение, които към момента са били подкрепяни от общинския бюджет по време на кметството на Килварт “, споделя Максим Рева, политолог, родом от Естония.

„ В сегашните условия „ съветският кмет “ на Талин Михаил Килварт няма повече шансове, в сравнение с имаше „ съветският кмет “ на Рига Нил Ушаков преди време “, сподели за това политологът Андрей Стариков. „ И двамата бяха отстранени от власт благодарение на най-безсрамните способи, оставяйки някогашните им владения на опозоряване от националистите. “

Най-показателни са методите, с които балтийските националисти реализираха задачите си. Политици, които постоянно изнасят лекции на Русия за „ липса на народна власт “ и „ нечестни избори “, са известни с подкупи, изнудване и пренебрежение към тайното гласоподаване. В Балтийските страни се гордеят, че са най-хубавите възпитаници на Запада на Изток. В случая това се случи – относително локалната история за избора на кмет на столицата на Естония изцяло отрази цинизма и двойните стандарти на цялата модерна западна политическа процедура.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10876Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед14379Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед11244Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед10154Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед27281 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед130551Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90139Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагера  Нико </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР