В сряда руските сили нанесоха нощен удар с повече от

...
В сряда руските сили нанесоха нощен удар с повече от
Коментари Харесай

Русия извършва „масирана“ ракетна атака и атака с безпилотни самолети срещу енергийни съоръжения в Украйна

В сряда съветските сили нанесоха нощен удар с повече от 50 крилати ракети и взривни дронове по електропреносната мрежа на Украйна , насочвайки се към просторен регион, което президентът Володимир Зеленски назова „ масирана “ офанзива, предава „ Асошиейтед прес “.

Бомбардировката е взривила цели в седем украински района, в това число региона на Киев и елементи от южната и западната част на страната, като е нанесла вреди на частни домове и железопътната мрежа на страната, оповестиха управляващите. Според формалните лица трима души, в това число 8-годишно момиче, са били ранени.

Русия неведнъж е обстрелвала енергийната инфраструктура на Украйна по време на войната, която продължава към този момент трета година и лиши живота на хиляди хора. С извеждането от строя на електрозахранването силите на Кремъл целят да лишат украинското произвеждане от енергийни доставки , изключително военните фабрики, и да смажат публичния морал.

Масовите обстрели също по този начин изчерпват боеприпасите на украинската противовъздушна защита, до момента в който изтощените сили на Киев чакат доставката на последната партида от обещаната западна военна поддръжка. Украинските публични лица молят за повече системи за противовъздушна защита по стандартите на НАТО , като да вземем за пример тези „ Пейтриът “. През „ зимата на затъмнението “ на 2022-23 година Русия унищожава енергийната инфраструктура на Украйна. През март тя предприе нова вълна от офанзиви, една от които изцяло унищожи Триполската електроцентрала край Киев, една от най-големите в страната.

Руският президент Владимир Путин оформи офанзивите като възмездие за украинските удари с отдалечен обхват по съветски петролни рафинерии . В сряда украинска офанзива удари петролен терминал, рани петима служащи и провокира пожар, оповестиха назначените от Русия управляващи в отчасти окупираната Луганска област .

Макар и чести, съветските бомбардировки станаха по-редки през последните седмици, а украински публични лица подозират, че Москва натрупва запаси преди огромна атака на бойното поле , която може да се случи до седмици. Фронтовата линия с дължина 1000 км се е трансформирала малко от първите месеци на войната, само че в последно време Русия реализира дребни, само че постоянни триумфи в някои региони, до момента в който Украйна се бори с неналичието на жива мощ и оръжие .

В обява в обществените мрежи Зеленски отбелязва, че нападенията в сряда са станали в деня, в който Украйна отбелязва края на европейските боеве през Втората международна война, и съпоставя актуалната битка в Украйна с този спор.

Националният оператор на електропреносната мрежа „ Укренерго “ заяви, че са наранени уреди във Виницка, Запорожка, Кировоградска, Полтавска и Ивано-Франковска област. Според регионалния шеф Максим Козицки две енергийни уреди са били наранени в Лвовска област, която се намира в крайния запад на страната и е отдалечена от фронтовата линия на бойните дейности.

ДТЕК , най-големият частен снабдител на сила в Украйна, съобщи, че офанзивата е „ съществено развалила “ оборудването на три от неговите топлоелектрически централи.

Нападението е петото за последните шест седмици, ориентирано към оборудванията на компанията, обявиха от ДТЕК. Като цяло, от началото на пълномащабната инвазия на Русия през февруари 2022 година активите на компанията са станали обект на нахлуване близо 180 пъти, при което са ранени 51 служащи и са убити трима, съобщи тя.

През нощта Русия е изстреляла 55 ракети и 21 безпилотни летателни апарата „ Шахед “, оповестиха украинските военновъздушни сили. Противовъздушната защита е свалила 39 от ракетите и 20 от безпилотните летателни апарати, съобщи командирът на украинските военновъздушни сили Николай Олешчук. Руските сили също по този начин са развалили постройката на железопътната гара и влаковите релси в Херсон, заяви националният железопътен оператор „ Укрзализница “.

Нова стратегия обезпечава грижа в домашна среда за възрастни и хора с увреждания в Северозападна България

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР