В София да се въведе пълна забрана на пряка реклама

...
В София да се въведе пълна забрана на пряка реклама
Коментари Харесай

В София да се забрани рекламата на хазарт от общински дружества искат от опозицията

В София да се вкара цялостна възбрана на директна реклама на хазартни игри във всички обекти, благосъстоятелност на общински търговски сдружения. Това желаят общинските съветници Симеон Ставрев и Бойко Димитров от " Демократична България " и Борис Бонев от " Спаси София ". Те показват, че в последните години на всички места може да се види реклама на хазарт, като дават образец с метростанция " Национален стадион " Вясил Левски ", която е била облепена от тавана до пода с рекламни материали за хазарт.

В отчета, импортиран в Столичния общински съвет (СОС) като
хазартни игри са посочени тото, рулетка, блек-джек, покер, ротативки, бинго, еврофутбол, конни надбягвания и онлайн залагания. Включени са и образци на страни, в които работи цялостна или частична възбрана на рекламата на хазарт - Италия, Норвегия, Албания, Косово, Кипър, Армения, Белгия, Полша, Нидерландия, Испания, Чехия и Англия.

Забраната на територията на Столичната община следва да обгръща спонсорството и продуктовото позициониране, както и да важи за юридически лица, сключили контракти с общински сдружения.

" Смятаме, че е неприемливо общинските търговски сдружения да популяризират
хазарт директно или посредством отдаване на трети страни на рекламни площи или общинска благосъстоятелност ", декларират вносителите на отчета в СОС.

" От 2018 година неведнъж съм повдигал въпросите за всеобщата реклама на
хазарта и за несъразмерната централизация на пари и власт в хазартните босове. Подготвихме и предложение за законови промени, забраняващи всяка форма на реклама, само че те не бяха признати от парламентарните сили. Затова през днешния ден ние търсим решение на общинско равнище ", съобщи Бойко Димитров.

" Хазартната взаимозависимост е сериозен проблем, който не трябва да бъде неглижиран. Ролята на общината е да основава положителни условия и здравословна среда за своите жители. Именно по тази причина считаме, че е от изключителна значимост действия, които могат да доведат до зависимости, да бъдат дейно лимитирани ", съобщи Бонев. Тримата общински съветници от опозицията чакат сътрудниците им от другите политически сили да поддържат отчета и препоръчаната възбрана.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР