В състезанието ще се включат някои от най-добрите родни планински

...
В състезанието ще се включат някои от най-добрите родни планински
Коментари Харесай

Пловдив приема квалификационен кръг за Световните ендуро серии по планинско колоездене през уикенда

В надпреварата ще се включат някои от най-хубавите родни планински колоездачи, както и задгранични състезатели от Съединени американски щати, Германия, Италия, Австрия и Гърция.  Победителите в надпреварата ще получат точки за класация на Световните ендуро серии (Enduro World Series) и Международния колоездачен съюз (UCI).

Трасетата, по които ще се организира надпреварата, са разпръснати в околията на Пловдив в региона на Куклен, Брестник и Гълъбово, като са доста разнородни, включват голям брой стръмни прави, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствено основани трудности.

" Пловдив Ендуро " 2022 ще включва четири специфични стадия с обща дължина над 12 километра, по които ще се засича време и още 25 километра трансферни стадии, по които състезателите ще би трябвало да се  придвижват на самоход, с цел да стигнат до стартовете.

Организатори са смолянскияр клуб Райдърс Юнайтед, дружно с локалния клуб от Пловдив – Крива Спица.  Събитието се организира с поддръжката на Българска федерация колоездене, Министерство на мадежта и спорта и други

Ендуро дисциплината е една от най-интересните и бързоразвиващите се в международен мащаб, а България предлага отлични условия за практикуването и.

" Надяваме се да можем да сме домакини на все по-големи сходни конгреси отсега нататък и да демонстрираме прелестните условия, с които разполагаме на от ден на ден хора от всички краища на света ", споделят уредниците.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР