В Република Северна Македония имаме нормален политически резултат след всичко,

...
В Република Северна Македония имаме нормален политически резултат след всичко,
Коментари Харесай

Журналистът от Скопие Александър Дамовски: Очакваме реформи! Най-вероятната коалиция е между ВМРО-ДПМНЕ, ВРЕДИ и ЗНАМ

В Република Северна Македония имаме естествен политически резултат след всичко, което се случваше в последните 7 години след ръководството на СДСМ. Така разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " журналистът от Скопие Александър Дамовски, основен редактор на електронното издание МКД, провелите се избори в страната.

" Това в този момент е гласът на народът, който фрапантно наказа ръководещата коалиция. И в този момент ще се промени властта. Имам поради и президентската институция, и Народното събрание. Македонските жители не одобриха френското предложение по повод отпушване на процеса по приемане на Македония в Европейски Съюз, не одобриха изискванията на Преспанския контракт, добави Дамовски.

" Възможно е напрежение изключително от неуспеха на албанската партия ДСИ на изборите, които бяха в коалиция със СДСМ, те имаха сериозен надзор над протичащото се в Македония изключително в региона на стопанската система, правото, съдът и външната политика. Това провокира голямо неодобрение измежду македонския народ и последва наказването. ДСИ се счита, че е ощетена, защото в последните 20 година постоянно е била част от властта. И за този интервал беше водеща политическа мощ на албанците в Македония, също така бяха част от огромни корупционни кавги. И по тази причина в този момент се допуска, че поради финансовата мощ, която имат като партия, ще създадат всичко допустимо да бъдат част от властта. И по тази причина тъкмо тук чакам напрежение “.

Относно съставянето на държавното управление Дамовски счита, че това няма да бъде сложна задача. " Най-вероятна е обединението сред ВМРО-ДПМНЕ с обединението ВРЕДИ (бел. ред. Албанският опозиционен блок), която сега има 13 депутати. И те към този момент ще имат 71 депутати, което е напълно задоволително за образуването на държавно управление. Предполагам, че Вътрешна македонска революционна организация ще ги предложения в ръководещата коалиция, плюс партията ЗНАМ. От 120 депутати, 77 би имала новата ръководеща коалиция. “ Всичките чакаме промени, всяка партия дава обещание, че ще има промени, само че някак не ни се случват тези промени, безапелационен е Дамовски.

" Очакванията са огромни, дилемите са огромни “. Относно успеха на Силяновска на президентските избори, журналистът от Скопие съобщи, че това е естествена победа, това е наказването на гражданите над политиците и политическите партии, които съставляват. Няма алтернатива по отношение на участието на Македония в Европейски Съюз, изясни Дамовски.

" Поставя се сериозен въпрос в Македония за изискванията, под които ще влезе страната в НАТО и Европейски Съюз. Сега тук на ред е България по отношение на настояването и за вписването на българите в Конституцията. Поставят се и нови въпроси, които би могла България да отвори по време на договарянията на Македония с Европейски Съюз. Така че изискванията, които са сложени от Европейски Съюз нямат връзка с Копенхагенските критерии. Какъв излаз ще се откри, занапред ще забележим “, добави Александър Дамовски, основен редактор на електронното издание МКД.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР