В Регионална библиотека Сава Доброплодни“ - Сливен, приключи квалификационен курс

...
В Регионална библиотека Сава Доброплодни“ - Сливен, приключи квалификационен курс
Коментари Харесай

16 курсисти от Сливенски и Ямболски регион преминаха през обучение по професия „библиотекар“

В Регионална библиотека „ Сава Доброплодни “ - Сливен, завърши квалификационен курс по специалност „ библиотекар “, който бе проведен от Центъра за професионално образование към Университета по библиотекознание и осведомителни технологии – София.

Квалификационният курс бе с дълготрайност 9 месеца и бе извършен в хибридна форма като в него взеха присъединяване 16 курсисти от Сливенски и Ямболски райони.

Обучението по другите образователни дисциплини се организира от хабилитирани преподаватели от УниБИТ и висококвалифицирани експерти от сливенската районна библиотека, която бе и база за осъществяване на практическите занимания по образователната стратегия.

За да завършват своето образование, курсистите поставиха Държавни изпити по доктрина и процедура на специалността „ библиотекар “ по одобрените държавни стандарти. Членове на изпитната комисия бяха проф. дфн Иванка Янкова – шеф на ЦПО към УниБИТ, доктор Росица Петрова-Василева – шеф на Република България „ Сава Доброплодни “ и преподавателите в УниБИТ - доцент доктор Румелина Василева и гл. ас. доктор Деница Димитрова.

След сполучливото полагане на Държавните изпити, при започване на месец декември 2022г., на специфична гала в гр.Сливен, курсистите ще получат Държавно прието удостоверение за трета степен на професионална подготовка по специалност „ Библиотекар “, което им разрешава да упражняват специалността в читалищни, учебни и районни библиотеки.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР