В редакцията ни за ревю през последната седмица бяха две

...
В редакцията ни за ревю през последната седмица бяха две
Коментари Харесай

UPS Eaton 5E 700 и 1200 – надеждност на изгодна цена за дома и офиса

В редакцията ни за ревю през последната седмица бяха две от най-нови и преференциални UPS устройства на една от най-хубавите компании на това поле. Eaton 5E в модификациите си 700 (700VA/360W) и 1200 (1200VA/660W) оферират надеждна и ефикасна отбрана на електронните устройства вкъщи или в дребния офис, като да вземем за пример компютри, смарт тв приемници и системи за домашно развлечение, осигурявайки непрестанно зареждане.

Дори и към момента да не сте изпитали потребността от UPS, рано или късно ще разберете, че тези устройства са неотменима инвестиция за дома и дребния офис заради техните многочислени изгоди.

Най-осезаемото преимущество е обезпечаването на непрестанно електричество даже при положение на спиране в електрозахранването. Това освен защищава компютрите и други електронни устройства от неочаквани сривове, които могат да доведат до загуба на данни или повреди, само че и подсигурява непрекъснатост на работата, което е от значително значение за продуктивността и непрекъснатата действеност на бизнеса. Освен това, UPS устройствата оферират отбрана против напреженията, които могат да повредят сензитивната електроника, като компютри, мрежови устройства и сървъри, осигурявайки спомагателна сигурност и успокоение на потребителите.

Същевременно Eaton Corporation е водещ световен снабдител на разнородни енергийни решения, в това число такива UPS устройства, отбрана от токови удари и системи за ръководство на силата. Като иноватор в областта на енергийните технологии, Eaton се отличава с надеждността и успеваемостта на своите артикули. Техните UPS устройства са известни с високата си продуктивност и висококачественото им осъществяване, което ги прави желан избор за дома и дребния офис. Независимо дали става въпрос за отбрана от електрически сривове, усъвършенстване на енергийната успеваемост или обезпечаване на непрекъснатост на работата, Eaton предлага сложни решения, които дават отговор на потребностите на потребителите.

Линията 5Е Gen 2 на Eaton е най-широко употребяваната и известна серия, която те оферират на потребителите си, като я нареждат като извънредно налична за всеки бюджет. Тази серия обезпечава висока успеваемост и е подобаваща както за домашна приложимост, по този начин и за дребни офиси. Важно е да се означи, че за този клас UPS устройства, технологията, употребена за тяхното създаване, е Line interactive. Серията за европейския пазар 5Е Gen2 на Eaton, с контакт вид „ Шуко “, включва разнообразни модели като 700 (360W), 900 (480W), 1200 (660W) и 1600 (900W), като числата пред скобите демонстрират мощността в [VA] на съответното устройство.

Отличното съответствие на цена и качество са водещи при избора на някоя от двете системи. 5E Gen2 е стилен и благонадежден UPS, който в този момент покрива по-широк диапазон от номинални стойности (550 – 2200 VA) и работи още по-безшумно за по-добро обслужване на клиентите. 5E Gen2 също по този начин е първенец по световна съгласуемост, съчетана с високи стандарти за качество, което подсигурява надеждна съгласуваност даже в най-критичните моменти.

Благодарение на скъпата противоположна връзка от клиентите, гамата на 5E Gen2 към този момент е разширена (от 10 на 22 P/N) и се доставя с модели на местни заключения (FR/ DIN-IT/BS) в допълнение към актуалните модели IEC. Освен това предлага по-високи стойности на VA, по-ниско равнище на звук, безшумна звукова сигнализация и усъвършенствана хармония.

5E Gen2 е част от необятна продуктова гама, която покрива условията за зареждане на доста ИТ устройства, осигурявайки отбрана на компютри, работни станции и периферни устройства; интернет маршрутизатори, мрежови устройства за предпазване на данни (NAS), тв приемници, конзоли за игри, както и на типове устройства, изискващи доста сила, употребявани за приложения като домашна сигурност, интервенции на местата за продажба и машини за продажба на билети. 5E Gen 2 се предлага с двугодишна гаранция, която може да бъде удължена.

Този UPS е и резистентен избор заради понижената консумация на сила и ролята, която може да играе в регулирането на съмненията в мрежата, като в същото време резервира живота на батерията, с цел да се оправи с възможни действителни спирания. Потребителите могат да проучват и управляват потреблението на сила със софтуера Eaton UPS Companion.

Топология

Интерактивната топология с двойно увеличаване на линията (AVR) подсигурява по-широк прозорец на входното напрежение (под и над напрежение: 140 – 300 V), с цел да се резервира силата на батерията при положение на спиране на електрозахранването. Безшумната работа, обезпечена от структурата без вентилатори до 1200 VA, разрешава на потребителите да напредват с работата или развлекателните си действия без спирания в жилищни условия.

При линейно-интерактивната технология на UPS, инверторът, който преобразува електричеството от батерията в изменчив ток, е непрекъснато обвързван към изхода на устройството. Когато зареждането от мрежата е устойчиво, инверторът работи в противоположен режим, зареждайки батерията. Ако зареждането от мрежата се прекъсне, незабавно се задейства превключвателят, който пренасочва силата от батерията към изхода на UPS.

Този вид технология понижава времето за превключване, защото инверторът постоянно е деен и обвързван към изхода на устройството. Превключването към потребление на батерия става незабавно, без да се усеща от устройствата, които са свързани към UPS, че източникът на електрозахранване се е трансформирал.

Инсталация и външен тип

Инсталацията е лесна, защото UPS се интегрира автоматизирано в най-разпространените операционни системи, осигурявайки безпроблемна връзка с друго съоръжение. Веднъж конфигуриран, той е елементарен за потребление, а компактният му корпус значи, че елементарно се вписва в домашната или офисната среда. На лицевата страна на устройството се намира бутонът за включване, който ви дава опция да активирате UPS-а даже без да го свързвате към електрическата мрежа, прочут като „ леден старт “. Непосредствено до бутона се намира USB портът, за който споменахме. Той е предпазен с капаче, което защищава от струпване на прахуляк и нечистотия, когато не се употребява. Процесът на промяна на акумулаторите е доста елементарен, само че за това ще ви бъде нужна отвертка, с цел да отвиете шест винта.

Със своя стилен външен тип, моделите Eaton 5E 700 и 1200 са идеални за прикриване под бюрото, като не заемат доста място, или даже могат да бъдат сложени върху работния плот. Техният дизайн е извънредно скромен; те са черни паралелепипеди, които елементарно се вписват в съвсем всеки интериор.

На задния им панел се намират гнездата „ Шуко “, до момента в който на предния панел се намира бутона за включване и дребното капаче, което пази USB врата. Дизайнът на кутията е решетъчен, което обезпечава положително проветряване и изстудяване. Въпреки това, това изисква потребителя да сложи устройството на хладно и чисто място, с цел да се защищити от прахуляк.

Работа

Както споменахме по-рано, моделите 700 и 1200 са идеални за домашни офиси или работни станции. Например, Eaton 5E 700 обезпечава мощ от 700VA/360W и разполага с два изхода вид „ Шуко “, които са подобаващи за включване на устройства с висок приоритет за отбрана против напрежения и за опазване на аварийното зареждане. Този модел е подобаващ за устройства с по-скромен енергиен разход, като да вземем за пример таблети, преносими компютри, мрежово съоръжение и други дребни електронни устройства. Един от обичайните проблеми, свързани с UPS устройствата, е шумът, който те създават по време на работа. Малкият модел Eaton 5E 700 обаче е част от новото потомство устройства, които преодоляват концепцията, че UPS би трябвало да бъде гръмък, с цел да действа дейно. Той работи доста безшумно, като резервира спокойствието в офисната среда.

С другата страна, Eaton 5E 1200 разполага с по-голям потенциал от 1200VA/660W и четири гнезда за щепсели. Това го прави подобаващ избор за зареждане на по-изискващи устройства като компютри за игри, домашни сървъри и офис съоръжение. 1200 също е екипиран с безвентилаторен дизайн, който го прави по-безшумен от нормалните UPS устройства на пазара.

Моделите 5Е 700/900 употребяват 12V инвертор и имат, единствен батерия. При модела 5Е 1200 инвертора работи на 24V и при него се употребяват 2x12V акумулатора.

Софтуер

Eaton, компанията за интелигентно ръководство на силата, е създала своя нов програмен продукт, с цел да интегрира зарядните устройства за електрически транспортни средства, слънчевите панели, акумулаторните акумулатори за предпазване на сила и външното електрозахранване и да направи енергийните потоци сред тези активи и мрежата ясно забележими, както и лесни за ръководство, на едно просто табло за ръководство.

Този програмен продукт дава опция за конфигурация на разнообразни сюжети за реакцията на UPS системата при спиране на електрозахранването. Можете да определите по кое време и по какъв начин системата да изключи компютъра, да вземем за пример дали да го изключи изцяло или да го превключи в режим на сън. Също по този начин можете да зададете каква да бъде реакцията при ниско равнище на заряд на батерията и други сходни настройки. Важно е да се означи, че всички UPS устройства от серията 5E не включват в комплекта си USB Type A към USB Type B кабел за връзка с компютъра, тъй че би трябвало да го закупите в допълнение.

Без ток

Според спецификациите, по-малкият UPS предлага до 15 минути самостоятелна работа, до момента в който по-големият доближава до 40 минути. Трябва обаче да отбележим, че тези времена са измерени при леко натоварване, изключително за типично офисно потребление, защото продължителността се трансформира доста според от равнището на натоварване. При към 90% натоварване, самостоятелното време се понижава до няколко минути. Въпреки това, това нормално е задоволително, с цел да запазите значимата си работа и да изключите компютъра.

При Eaton 5E 1200 несъмнено ще можете да разчитате на доста по-сериозно натоварване за същите резултати.

Цена

И двете прегледани устройства, Eaton 5E 700 и 1200, дават отговор на упованията и разполагат с всички характерности, които са оповестени от производителя. Серията е подобаваща за нормални консуматори, които не изискват специфични знания, с цел да ги употребяват. Eaton е одобрена марка, а тези модели се оферират на налични цени. Eaton 5E 700 може да бъде закупен в комерсиалната мрежа у нас за към 139 лева (или 149 лева за USB версията). Моделът Eaton 5E 1200 се предлага за 329 лева, като и двете устройства се оферират с 24 месеца гаранция.

В последна сметка

Моделите Eaton 5E 700 и 1200 са надеждни и ефикасни UPS устройства, подобаващи за домашна и офисна приложимост. Двете устройства се отличават с високо качество и функционалност, съобразени с упованията на потребителите и декларираните от производителя характерности.

Eaton е одобрена марка, известна със своите надеждни артикули, което дава в допълнение убеденост в качеството на тези модели. Двете устройства са налични на налични цени, като оферират разнообразни благоприятни условия и потенциали за отговаряне на потребностите на разнообразни типове консуматори. В същото време, е значимо да се означи, че е належащо да се вземат поради характерните условия и натоварвания на системите, с цел да се обезпечи вярното избор на модел, който да дава отговор на съответните потребности на потребителя.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР