В разгара на зимния отоплителен сезон и в очакване на

...
В разгара на зимния отоплителен сезон и в очакване на
Коментари Харесай

Пожарна безопасност и защита на населението със съвети за празниците

В разгара на зимния отоплителен сезон и в очакване на коледните и новогодишни празници, съпроводени с доста хубави страсти и безчет безредици, Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Варна припомня за някои от основните правила за недопускане на пожари и произшествия:

Отстранете складираните горими движимости и хартии от балкона или терасата - те са рискови за пораждане на пожари при попадане на фойерверки, сигнални ракети, незагасени цигари върху тях.

При овакантяване на жилищата си проверете, изключени ли са всички електроуреди. По време на приготовленията за коледните и новогодишни трапези домакините не би трябвало да оставят  без наблюдаване включени готварските уреди.

Проверете редовността на електрическата апаратура и електроуредите. Застудяването и снеговалежите постановат потреблението на повече отоплителни уреди. Не бива да се слагат наоколо или върху нагревателни уреди книги, играчки и други горими материали!

Поставете елхата на безвредно разстояние надалеч от пердетата и други горими материали. Не бива да се позволява децата сами да палят бенгалски огън и свещи и да играят с тях към елхата. Родителският надзор е наложителен. Не оставяйте децата сами в къщи! Памукът и хартиените украси по елхите са леснозапалими.

Ако употребявате електрическа декорация проверете добре техническото й положение и редовността на електрическото зареждане. Не я оставяйте включена без наблюдаване!

Пиротехническите произведения (фойерверки, пиратки, сигнални ракети, бенгалски огън и други средства) да не се хвърлят безсистемно. Те са предопределени за потребление на открити и безвредни места! Никога не се опитвайте наново да запалите незадействали се пиротехнически произведения.

При посещаване в църковните храмове паленето на свещи да става единствено на избраните за това места (свещници), а изгарянето им в особено приготвените за това съдове (кофи с вода и сандъци с пясък).

Управителите на хотели, хижи, заведения за хранене и други би трябвало да са уверени в редовността на системите за сигурност, електрическите съоръжения, както и на уредите за ръчно пожарогасене. Евакуационните пътища да са освободени за прекосяване, а изходите да са отключени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР