В разгара на лятото - туристическият сезон на ръба в

...
В разгара на лятото - туристическият сезон на ръба в
Коментари Харесай

Черно или Бяло море избрахме за почивката си?

В разгара на лятото - туристическият сезон на ръба в клопката на ковид. Черно или Бяло море избрахме, ще бъде ли избавен летният сезон по Черноморието и рестрикциите в Гърция ли са повода? 

„ По мое наблюдаване не повече от 30 хотела на територията на Слънчев бряг работят. Те са цялостни на към 20% от потенциала си. Има туристи, само че те са главно в хотели, които оферират жилища ”, споделя хотелиерът Янчо Парушев.

Пламен Копчев от Съюза на притежателите в Слънчев бряг е на мнение, че остава малко повече от месец работа.

„ За нас доста значим е британският пазар. Тези дни в Англия ще бъде решено дали карантината на туристи били в България ще отпадне. Другият пазар към който имаме интерес е съветският. Там обаче е нужно да създадем онлайн визи и да облекчим процеса по издаването им. Карантината на Молдова и Беларус също би трябвало да отпадне. В началото на август Израел също ще реши дали да направи чартърна стратегия ”, споделя той.

Когато комплексът е работил на цялостен потенциал чартърните полети са стигали до 250 на ден.

„ Българският туроператор се намира в извънредно неприятно състояние, тъй като стратегиите не могат да бъдат употребени. Повечето от нас нямат активност от предходна година, с цел да могат да аплайват по тези стратегии ”, споделя туроператорът Богомил Николов.

А какво е ситуацията в Гърция?

Нещата в Гърция наподобяват добре и плажовете са цялостни. Там обаче има главно непозната тирада. Гръцките жители заобикалят да излизат всеобщо по морето и прецизно съблюдават наложените ограничения.

В народен мащаб спадът на туристите е към 80%.

Репортери: Цеца Алексова, Бойка Атанасова
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР