В разгара на кризата в Хаити Telemaque Vernet се превърна

...
В разгара на кризата в Хаити Telemaque Vernet се превърна
Коментари Харесай

Пастор в Хаити се противопоставя на широко разпространеното насилие, за да осигури помощ на над 60 деца

В разгара на рецесията в Хаити Telemaque Vernet се трансформира в избавителен пояс за повече от 60 деца в Ханаан, северно от столицата, Порт-о-Пренс. Верне, възпитател и протестантски свещеник, управлява учебното заведение Institution Mixte Lumière Celeste и Église Du Christ Harmonie Des Rachetés, като и двете бяха преобърнати от неотдавнашната ескалация на гангстерското принуждение.

„ За страдание, заради рецесията не можем да действаме. Имам учебно заведение, само че то е съвсем унищожено “, сподели Верне, 43. „ От учениците, които имаме в този момент, някои са сираци “, а другите са деца на родители, които не са могли да си разрешат да избягат от насилието.

Училището се трансформира в освен това от място за учене; в този момент е леговище за доста деца, които са изгубили домовете и фамилиите си поради насилието и хаоса.

Lemer Celest School е частно учебно заведение за деца от предучилищна възраст до шести клас. Верне, шефът на учебното заведение, сподели, че от януари 2022 година той е спрял да събира такси,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР