В района на Запорожие руските войски са разрушили мост в

...
В района на Запорожие руските войски са разрушили мост в
Коментари Харесай

Руската авиация е унищожила ключов мост за снабдяването на ВСУ в Гуляйполе в Запорожие

В региона на Запорожие съветските войски са разрушили мост в град Гуляйполе, през който се е правило главното доставяне на украинските въоръжени сили в региона. Това съобщи ръководителят на районното придвижване " Ние сме дружно с Русия " Владимир Рогов в Telegram, написа " Фокус ".

" Въздушен удар в Гуляйполе, Запорожка област, унищожи мост, който беше значим за бойците на украинските въоръжени сили ", написа той в своя канал. " Този ​​пътен мост беше опустошен от въздушен удар на 11-та войска Военновъздушни сили, Противовъздушна отбрана и оператори на БЛА от групата " Восток “.

Рогов означи, че " мостовете се вадят от строя, с цел да се попречи на доставката на муниции и ротацията на ВСУ ".

" Основното доставяне... в тази посока на Запорожкия фронт минава през този мост ", уточни той.

Междувременно шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов дефинира като сериозен проблем за Киев основаването на железопътна връзка сред окупираните от Русия Донецка, Запорожка и Херсонска области с Ростов на Дон и Крим.

По-рано съветският президент Владимир Путин съобщи, че е получил отчет за възобновяване на железопътната линия от Ростов на Дон до Донецк, Мариупол и Бердянск и даде обещание да продължи тази работа, тъй че влаковете да отиват непосредствено до Севастопол.

" Русия в действителност строи железопътна линия повече от година, с цел да се свърже с нашите южни краткотрайно окупирани територии. Този развой е съвсем приключен и това може да съставлява сериозен проблем за нас ", съобщи Буданов в ефира на всеукраинския Телемаратон.

В същото време той съобщи, че ще " се оправи " с сухопътния сектор на железопътната линия, защото съответният опит " по принцип съществува ".

Представителят на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Андрей Юсов съобщи на 21 март, че строящата се железница до Крим, минаваща през територията на Донецка, Запорожка и Херсонска области, е " значима цел “ за Киев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР