В рамките на среща, проведена в Министерството на земеделието и

...
В рамките на среща, проведена в Министерството на земеделието и
Коментари Харесай

МЗХ и НСЗКБ обсъдиха законодателни промени, касаещи земеделския сектор

В рамките на среща, извършена в Министерството на земеделието и храните /МЗХ/, аграрният министърът Кирил Вътев дружно с представители на Националния съюз на земеделските кооперации в България /НСЗКБ/ и заместник-министрите на земеделието и храните доцент Деян Стратев и Георги Тошев, разискаха значими законодателни промени, касаещи бранша .

Основен акцент в полемиката бе поддържането на непрекъснат разговор сред Министерство на земеделието и храните и браншовите организации в бранша , което е основно за планирането на ефикасни политики и законодателни начинания. Министър Вътев акцентира смисъла на съдействието и показа резултатите от последното съвещание на Консултативния съвет по поземлени връзки, където бе реализирано общо мнение за потребностите от промени в Закона за собствеността и използването на аграрни земи.

Важна част от разискванията бяха и дейностите на министерството във връзка с възобновяване на напоителната инфраструктура в страната, които са от сериозно значение за подкрепяне на земеделските стопани.

Също по този начин бяха наранени въпросите за нуждата от законодателни промени за регламентиране на активността на земеделските кооперативи и преимуществата от сдружаването на земеделските стопани в групи и организации на производители. Представителите на Националния съюз на земеделските кооперации подчертаха провокациите, с които се сблъскват, в това число пазарни компликации и осъществяване на зелени условия, като предоставиха и съответни образци от разнообразни райони на страната.

Особено внимание бе обърнато на проблемите със стопанските дворове , като заместник-министър Георги Тошев заяви за проектите на Министерство на земеделието и храните тази тематика да бъде разисквана в границите на Консултативния съвет.

Срещата акцентира ангажираността на Министерство на земеделието и храните към открития разговор и съдействие с браншовите организации, а също по този начин и стремежа към намирането на решения, които да подобрят изискванията за земеделските производители в България .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР