В рамките на новаторска инициатива на 19 април 2024 г.

...
В рамките на новаторска инициатива на 19 април 2024 г.
Коментари Харесай

МОК стартира Олимпийски дневен ред за изкуствен интелект

В рамките на новаторска самодейност на 19 април 2024 година Международният олимпийски комитет (МОК) започва Олимпийския дневен ред за изкуствен интелект. Инициативата беше показана по време на интерактивно събитие, състояло се в Lee Valley Velo Park в Олимпийския парк „ Кралица Елизабет “, където се организираха Олимпийските и Параолимпийските игри Лондон 2012.

Олимпийският дневен ред за изкуствен интелект е третият стратегически документ, стартиран под управлението на президента на МОК Томас Бах. Той следва Олимпийския дневен ред 2020, показан през декември 2014 година и Олимпийския дневен ред 2020+5, показан през март 2021 година

В него се преглежда въздействието, което изкуственият разсъдък (ИИ) може да окаже върху спорта и по какъв начин МОК, в качеството си на водач на олимпийското придвижване, има намерение да играе водеща роля в световното използване на ИИ в спорта. Установяват се упоритостта и управителните правила на МОК, дефинират се областите с огромно влияние за използване на ИИ и се преглеждат рамката и механизмите за ръководство, нужни за понижаване риска и поощряване виновното потребление на ИИ.

Очертават се четири уговорката, които МОК е поел, до момента в който подхваща първите стъпки в консолидираното на ИИ в олимпийската екосистема и потреблението на силата на ИИ в своето оперативно ръководство в олимпийските игри и в цялото олимпийско придвижване.

Събитието може да бъде гледано още веднъж на адрес www.youtube.com/iocmedia.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР