В профила си в социалните мрежи Дайнов сравни традицията в

...
В профила си в социалните мрежи Дайнов сравни традицията в
Коментари Харесай

Леденото хоро в Калофер е мутренско, смята Дайнов

В профила си в обществените мрежи Дайнов съпостави традицията в богоявленската заран с  " деветдесетарска измислица, най-вероятно обвързвана с мутри, която т.нар журналя ни пробутват за многовековна традиция "

И тази година така наречен " ледено хоро " в Калофер провокира разделяне в обществените мрежи.  Един от красноречивите образци бе с присъединяване на двама представители на двете гледни точки във връзка с мъжкото хоро, което се играе в ледените води точно на Йордановден.

Единият е политологът проф. Евгений Дайнов, който заема демократичната и сериозна позиция по отношение на произхода и потребността от тази традиция. Другият - емблематичното лице за " леденото хоро " в Калофер дълги години Антон Хекимян, написа Блиц.

В профила си в обществените мрежи Дайнов съпостави традицията в богоявленската заран с  " деветдесетарска измислица, най-вероятно обвързвана с мутри, която т.нар журналя ни пробутват за многовековна традиция ".

В отговор на думите му някогашният публицист Хекимян, който не пропускаше година, в която да се потопи в калоферската река, се включи с остри обвинявания и информация за това, че Дайнов бил причислен като аспирант в Института за история на Българска комунистическа партия.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР