В продължение на миналогодишната инициатива на Окръжната и Районната прокуратури

...
В продължение на миналогодишната инициатива на Окръжната и Районната прокуратури
Коментари Харесай

Проблема с телефонните измами обсъждаха районни прокурори с пенсионери в Генерал Тошево

В продължение на миналогодишната самодейност на Окръжната и Районната прокуратури в Добрич, целяща възстановяване на връзката с другите публични групи, прокурор Милена Любенова и прокурор Даниел Илиев се срещнаха с пенсионери от град Генерал Тошево. Те разговаряха с тях за телефонните измами, риска да попаднат в схемата на измамниците, най-често употребяваните сюжети за въвеждане в подвеждане и най-хубавите ограничения, които да могат да бъдат взети неотложно за преустановяване на измамата.

Един от най-важните препоръки, които магистратите дадоха на възрастните хора, беше, че не би трябвало да се дават пари на непознати хора под какъвто и да е предлог и, че няма държавна институция, която да желае пари по телефона. Всеки от участниците получи особено готови по тематиката брошури, в които са посочени главните сюжети, които употребяват причинителите на тези закононарушения, както и ясни предизвестия и насоки по какъв начин да се работи при положение на заплаха или даже малко подозрение за машинация.

Пенсионерите имаха опцията да задават въпроси, да опишат свои персонални истории и усещания. В подтекста на аргументите, които могат да накарат един човек да се поддаде на заблуждаващите истории, беше разискван и последния фрапиращ случай на телефонна машинация в района, при който стара жена даде огромна сума пари на непознати.

В резултат от дейната акция на Прокуратурата в Добрич през първата половина на 2023 година, беше реализиран значим резултат, а точно спиране на серия телефонни измами или опити за такива, случили се преди този момент. Усилията на прокурор Любенова и прокурор Илиев да осведомят уязвимите хора за този проблем и да им показват най-прекия излаз от лъжливата скица, ще продължат и през тази година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР