В продължение на 50 години HBO е пионер в телевизията

...
В продължение на 50 години HBO е пионер в телевизията
Коментари Харесай

Малката кабеларка, която преобрази телевизията и сериалите: Историята на HBО

В продължение на 50 години HBO е пионер в малкия екран като една от първите платени мрежи, която излъчва неизрязани филми, боксови мачове онлайн, концерти и специфични комедийни излъчвания. През последните двадесет години HBO се трансформира в златен стандарт в разказването на увлекателни истории по малкия екран, като завоюва 546 награди „ Еми “ и натрупа близо 80 милиона клиенти в HBO и HBO Max през първото тримесечие на 2022 година

HBO обаче в никакъв случай не е било независим бизнес. Мрежата е преживявала обединение след обединение, като едно от тях – с AOL Time Warner – се смята за най-лошата договорка в актуалната американска корпоративна история. През 2023 година HBO към този момент е под ръководството на Warner Bros. Discovery, а нейният основен изпълнителен шеф Дейвид Заслав възнамерява огромни ограничения за редуциране на разноските и ребрандиране на HBO Max, с цел да понижи задълженията, оценени на 55 милиарда $, които наследи от AT&T.

Днес нормално свързваме HBO с високобюджетни, награждавани сериали като Game of Thrones, Succession, The Last of Us и доста други. Но истинските сюжети, с които е прочут колосът в този момент, въобще не участват първоначално. HBO се появява на фона на течащата през 60-те и 70-те години на предишния век рационализация на тв разпространяването в Съединени американски щати. По това време Чарлз Долан посредством своята компания Sterling Information Services първо основава кабелна система, обслужваща част от Горен Манхатън в Ню Йорк.

HBO стартира да излъчва на 8 ноември 1972 година и е една от първите платени телевизионни мрежи. Година по-късно Time Inc. придобива компанията на Долан и става единствената компания майка на HBO – ход, дал началото на 50-годишна поредност от нови и нови придобивания и поглъщания.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР