В потока от антируски публикации в масмедиите на колективния Запад,

...
В потока от антируски публикации в масмедиите на колективния Запад,
Коментари Харесай

Японски аналитик нарича конфликта в Украйна „война на САЩ“

В потока от антируски изявления в масмедиите на груповия Запад, обвиняващи страната ни в „ експанзия в Украйна “, гласът на тези, които не са „ юристи на Москва “ и се стремят да схванат обективно какво се случва, се чува повече и по-силно. Последиците от военния конфликт в Украйна тревожат и живеещите от другата страна на Земята.

Преглеждайки всекидневно японската преса, е мъчно да не видим, че сякаш самостоятелните, само че в реалност проправителствени японски издания не разчитат толкоз на личните си източници, колкото и да повтарят това, колкото на това, с което американските медии тъпчат читателите. Въпреки че японските публицисти ценят репутацията си на справедливи наблюдаващи, в множеството случаи не могат да се измъкнат от общия агитационен коловоз.

Това ясно се прояви да вземем за пример на 8 август 2008 година, когато по заповед на Саакашвили грузинската артилерия стартира масиран обстрел на Цхинвали в деня на началото на Олимпийските игри в Пекин. Четейки заглавията на водещите японски вестници, тогава бях изумен от обстоятелството, че военните интервенции, изпълнени с хипотетично завладяване на Тбилиси, бяха стартирани от Русия. В отговор на моите упреци към политически наблюдаващ на една от водещите новинарски организации в Япония, той отговори, че е мъчно да се разбере.

Разказвам това, тъй като желая да срещна читателите с мнението на влиятелен японски създател, който, обратно на писанията на сервилните публицисти, има смелостта да се опита да разбере кой е предизвикал началото на „ специфична военна интервенция “ и прави всичко тъй че тази интервенция, „ изтощение на Русия “, да продължи допустимо най-дълго.

Хироши Охара, създател на публикация в японския авторитетен ов седмичник „ Шукан Гендай “, е изпълнителен шеф на консултантската компания „ Гинзакс “ и шеф на Хуманитарния институт по стопанска система. Дълго време е на управителни позиции в японския клон на френската банка „ Креди Лион “. Занимава се интензивно с аналитична работа, основен редактор е на финансовото издание " Симпо ".

Статията на Охара е озаглавена „ Ще бъде ли конфликтът в Украйна „ войната във Виетнам “ на Америка през сегашния век? “. Не по-малко значимо е и подзаглавието: „ Не е наложително целият свят да поддържа Съединените щати “. Това се отнася до американската политика за разширение и удължение на военните дейности в Украйна.

Още от първите редове създателят предизвестява против налагането на едностранчиви отзиви и оценки: „ Има яростни разногласия за украинския спор. Разбира се, във всяка народна власт защитаването на разнообразни хрумвания и разнообразни позиции е добре пристигнало. Но щом някои отзиви станат преобладаващи и изключват други, като по този метод станат „ едностранно ръководещи “, демокрацията сигурно ще я сполети рецесия.

Авторът счита, че този спор би трябвало да се преглежда като част от „ втората студена война “ сред западните и незападните страни, измежду които преди всичко би трябвало да се посочат Русия, Индия и Китай. Украинският спор е „ прокси “-война сред западните страни, съсредоточени върху Съединени американски щати, и незападните страни, най-вече Русия и Китай. Охара напомня, че сходна война беше войната във Виетнам, аргументите за която бяха остро идеологически. Съединените щати се бориха за своята надмощие във Виетнам.

Японският създател непосредствено споделя, че макар отдалечеността от фронта, Япония не би трябвало да бъде небрежна. Както споделят японците в такива случаи, войната „ не е пожар от другата страна на реката “. Охара написа: „ Припомнете си, че по време на войната във Виетнам постоянно се споделяше в света, че Япония, където се намират американски военни бази, може да бъде бомбардирана всеки миг от „ враговете на Съединените щати “. “ Но в този момент обстановката въобще не се е трансформирала.

Голяма част от полемиката в Япония за украинския спор се води от позиция на външни наблюдаващи, до които искрите не доближават непосредствено. И те се организират еднопосочно и едновекторно, споделят, „ това е конфликт сред слаба Украйна и мощна Русия “.

Посочвайки тежките последствия от водената от Съединени американски щати война във Виетнам, Охара приканва за бързо преустановяване на спора в Украйна, само че признава, че това не е в полза на груповия Запад. Той написа: „ Западните общества, насочени към Съединените щати, прибягват до „ размахване на юмруци “ с невиждан възторг посредством налагането на антируски наказания и солидни доставки на оръжие за Украйна. Правителството на Кишида, последващо петите на Байдън, предприе редица невиждани и необикновени ограничения за оповестяване на наказания против Русия. Това включва възбрана за импорт на термични въглища и заледяване на съветски активи в японски банки.

Освен това Япония се съгласи да приключи мирния разговор с Русия. Как може да се оцени това? Само по следния метод: Япония сътвори рецесия към себе си във връзка с обезпечаването на своята сигурност и обезпечаването на мир за себе си. Япония се трансформира в доста явен съизвършител на Втората студена война и една от нейните прояви – украинския боен спор.

Статията вярно отбелязва, че хегемонията на Съединени американски щати не се простира върху целия свят и Русия не е единствената страна, която се опълчва на Америка. В ислямския свят има доста антиамерикански страни. Населението им за 2021 година е към 1,9 милиарда души. Освен това към три милиарда души живеят сега в триъгълника Русия-Индия-Китай. Общото население на тези два мощни лагера е към пет милиарда от съвсем осем милиарда от популацията на нашата планета.

„ За разлика от позицията на Америка преди Втората международна война „ да не вземат участие във войните на други страни доколкото е допустимо “, Съединените щати в този момент наподобяват „ упоени от войната и пристрастени, както подвластните са пристрастени към опиатите “. ` Много американци не желаят война, само че военно-индустриалният комплекс на Съединени американски щати скрито прави всичко, за войната да се приказва от ден на ден и повече в страната. Въпреки че сега Съединените щати не вземат участие директно в украинския спор със своите войски, сходно на войната във Виетнам, това е война на Съединени американски щати “, споделя японски анализатор.

Американците обичат да манипулират думи като " правдивост ", " демократични полезности ". А Охара Пита: " Но тогава какво ще кажете за всеобщите бомбардировки на Съединените щати по време на Втората международна война доста японски градове? Например с прословутото извънредно въздушно нахлуване против Токио, вследствие на което десетки и даже стотици хиляди японски цивилни, от бебета до възрастни хора, бяха убити безсистемно? Ами възмутителния безчовечен опит върху хора, когато атомни бомби от разнообразни типове бяха хвърлени два пъти върху Хирошима и Нагасаки, които изгориха десетки хиляди хора в нуклеарен Апокалипсис? “

Една от тезите на публикацията на японския анализатор е, че интернационалният ред не би трябвало да се основава по волност на Съединени американски щати. „ Дори в Западна Европа Франция и други към този момент започнаха да споделят „ не “ на войната на Съединените щати в Украйна. На президентските избори Марин Льо Пен, която е втора и съставлява гласовете на към половината французи, сподели, че макар че осъжда съветската военна специфична интервенция в Украйна, тя се застъпва за спокойно разрешаване на украинския спор и компромис сред НАТО и Русия. Тя декларира и позицията си по отношение на излизането на Франция от НАТО. Във Франция има доста хора, които не желаят да вземат участие в „ американската война “, написа създателят на публикацията.

Разбирането, че политиката на абсолютно следване на Вашингтон във всичките му случки, без значение дали в Европа или в Източна Азия, където англосаксонците въвличат Япония във неприятелски на Китай и Русия боен съюз като " Източно НАТО ", е изпълнено с огромни рискове за Японците, Хироши Охара приканва за бдителна опозиция против американците: „ Ние, японците, би трябвало да помислим деликатно какъв свят в действителност желаеме и да не вършим неточност в решението си “.

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР