В последните години домашните любимци превзеха социалните мрежи, десетки ако

...
В последните години домашните любимци превзеха социалните мрежи, десетки ако
Коментари Харесай

ТЕ ГОВОРЯТ – Епизод 20: Превзеха ли социалните мрежи домашните любимци?

В последните години домашните любимци превзеха обществените мрежи, десетки в случай че не и стотици, са групите всоциални канали, основани за взаимопомощ, препоръки, търсене и намиране на изгубени животни. Това сякаш се трансформира в обществен феномен.

Дали обаче показванотов обществените мрежиизчерпваизцяло визията за развъждане на домакински любим и дали дейното следване на сходни групи в обществените мрежи основава съществени заблуди, които могат да са рискови за нашите любимци – отговорите търсим от Славена Шекерлетова – психолог и притежател на две кучета.

Любопитни и невероятни обстоятелства за животните

Знаете ли, че някои кучета, като басетите, имат извънредно дълги уши, които оказват помощ да улавят миризмите, когато те гонят диви животни или следват следи.

Ето още няколко занимателни и необикновени обстоятелства за другите типове домашни любимци:
Най-голямото куче в света е ирландският вълкодав, който може да доближи височина от над 7 фута, когато се изправи.Котките пък имат извънредно гъвкави крайници и могат да скочат до шест пъти по-високо от дължината на тяхното тяло. Те имат и способността да създават повече от 100 разнообразни звука, до момента в който кучетата - единствено към 10.Знаете ли още, че зайците са известни със своята скорост и могат да бягат с до 30 благи в час. Те също по този начин могат да виждат в тъмното по-добре от хората.Някои птици като канарчетата и глухарчетата могат да бъдат научени да пеят мелодии и даже да следват елементарни указания.А британските гълъби могат да бъдат тренирани да носят дребни пощенски колета към избрани места.Тези обстоятелства са единствено няколко от стотиците необикновени аспекти на домашните любимци, които могат да ни забавляват и въодушевяват.

Следете изявленията ни в страницата на Дарик Пловдив във Facebook и ни пишете!

И на край на следващия ни епизод на „ Те приказват “, още веднъж ви призоваваме - тъкмо в този момент е идеалният миг да планирате посещаване при кучетата от Общинския подслон в Пловдив, да се запознаете онлайн с тях, да ги разноските, или просто да поиграете с тях и да им занесете лакомства, и в случай че решите – да дадете дом и семейство на някой от страхотните жители на приюта.

Асистент продукция, създател и водещ: Искра Койчева

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР