„В последните 10 години българският избирател се разглеждаше от управляващите

...
„В последните 10 години българският избирател се разглеждаше от управляващите
Коментари Харесай

БСП се заяде със Слави Трифонов: На българите в САЩ ли помогна, или на ДПС?

„ В последните 10 години българският гласоподавател се разглеждаше от ръководещите като индивидът, пускащ бюлетини. Ние направихме нашата “Визия за България “ в резултат на диалог точно с българските гласоподаватели какво желаят те. Време е българските политици да се научат да приказват с тях. Нашата стратегия и платформа са напълно построени навръх този диалог. Ние приказваме за преизчисляване на пенсиите, за смяна на модела на опазването на здравето, за подпомагането на работещите млади българи и техните деца, за смяна в просветителната система. “ Това съобщи лидерът на листата на Коалиция “БСП за България “ в Перник Стоян Мирчев в ефира на NovaNews като добави, че всичко това са желанията на българите за по-нормален живот, за повдигане на приходите, за връщане на институциите там, където би трябвало да бъдат – да пазят българските жители, а не българските олигарси.

По отношение на партията “Има подобен народ “ Мирчев разяснява: „ Има Такъв Народ демонстрираха в Народното събрание, че отвън него на думи и на послания са доста мощни, само че когато стане време за дейности – никакви ги няма. За този месец и нещо, в който беше 45-ия парламент, можеше най-малко 2-3 основни за българските жители политики да бъдат признати. За страдание единственото, което се случи, е Изборният кодекс. Бяхме на крачка от преизчисляване на пенсиите, само че и това не се случи. Затова се надявам мъдростта при тях да е малко по-силна в идващия парламент, тъй като въпреки всичко всички би трябвало да намерим общия път за диалог между тях, с цел да можем да спасим България от блатото, в което ни набута ГЕРБ последните 12 години “, безапелационен бе Мирчев.

В предаването “Офанзива с Любо Огнянов “ социалистът изрази вяра, че така наречен “партии на митинга “ са научили своя урок, че политиката е място, където би трябвало да се водят диалози. „ Предстои да забележим и дали всички сме откровени с това, че желаеме да демонтираме порочния модел на ръководство, който наложи ГЕРБ “, изясни той като добави, че Българска социалистическа партия се бори с тях от 10-12 години. „ Не забравяйте, че всички кавги, които сега се формализират от служебното държавно управление, ние ги вадихме нескрито в последните 4 години, когато и тези протестни партии никакви ги нямаше “, сподели още той, като напомни, че част от водачите на тези партии са били в държавно управление на ГЕРБ или са избирани на разнообразни постове от тях. „ Трети пък каниха Бойко Борисов в шоуто си, с цел да му вършат ПР. Но в тези 4 години Българска социалистическа партия беше единствената, която се бореше против ГЕРБ “, уточни Стоян Мирчев.

„ Да не забравяме, че една от най-важните промени за “Има подобен народ “ в 45-ото Народно заседание беше рухване на ограничаването на секциите отвън Европейски Съюз. В разследване на това в Турция секциите са се вдигнали с 250%, тъй че с тази корекция на кого помогнаха най-вече – на българите във Англия и Съединени американски щати или на Движение за права и свободи в Турция? “, попита социалистът, представен от пресцентъра на Българска социалистическа партия. Стоян Мирчев съобщи, че сега, в това число и в Перник, половината листа е актуализирана, мястото на съдружния сътрудник е преместено, а листата в региона е втората по младост със междинна възраст 39 години.

На въпроса какво ще направи за област Перник, лидерът на листата за региона отговори: „ Голяма част от проблемите, по които ние сме предложили решения в платформата ни, съответно кореспондират и с проблемите, които виждам на територията на Перник. Там е тежко положението на двете общински лечебни заведения, би трябвало да се усъвършенства инфраструктурата и най-важното – направени са първите крачки индустриалната зона да стане факт “, разяснява Мирчев. Относно служебното държавно управление експертът съобщи: „ То има две значими задания и същинската оценка за тях ще я дадем на 11-ти. Първата задача е да провеждат почтени избори и втората – да разкрият в какво положение е страната и кой е отговорен за това “, заключи Мирчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР