В понеделник един от доайените на БСП – Весела Лечева

...
В понеделник един от доайените на БСП – Весела Лечева
Коментари Харесай

Нинова се прави на ни лук яла, ни лук мирисала след напускането на Весела Лечева

В понеделник един от доайените на Българска социалистическа партия – Весела Лечева съобщи, че не вижда светлина в тунела и напусна след 22 години в работа на социализма. Шампионката по пукотевица се раздели с „ Позитано “ 20 с преднамерено писмо, в което упрекна водача на Столетницата – Корнелия Нинова м авторитаризъм, за който единствено най-верните й васали са слепи.

 

Запознати настояват, че Лечева става част от новата групировка на президента Румен Радев, която президентът желал да оформи, преди да се внесат в „ Държавен вестник “ готвените промени в Конституцията, в случай че това въобще се случи.

 

Партията „ Трети март “, която Радев желае да сътвори, към този момент е водила договаряния тайно с кралицата на локалния избор в столицата Ваня Григорова, само че скорошното решение на Лечева можело да докара до мощни структури и във Велико Търново. Президентът няма да разчита на поддръжка единствено от столицата, а ще се опита да завоюва лявото в цялата страна, въпреки и с непознато лице на фронта на групировката си, издават осведомени.

Именно от остарялата столица се корени неприязънта на Лечева към Нинова, защото двете дами от години спорели дали младият народен представител отстъпник Явор Божанков, който мина към редиците на Политическа партия, си коствало да се постави като лидер на листата на алените. Българска социалистическа партия използваха търновския младок милионер, с цел да завоюва вота на локалните поданици, пренебрегвайки Лечева, която от десетилетия постоянно е била първа в описите на социалистите за челна дама на изборите. Конфликтът сред Лечева и парашутиста Божанков обаче нямал нищо общо със настоящето й решение, издават червени деятели.

 

Шампионката по пукотевица била наясно, че президентът в действителност щял да осъществя концепцията си за нова партия и се приказва, че тя била даже поканена от Радев да се причисли. Притиснат от новите варианти за смяна на конституцията, Радев решил с изключение на Ваня Григорова да притегли, до момента в който може всички недоволни от ръководството на Нинова в своята бъдеща групировка.

 

Лечева незабавно прегърнала концепцията, още повече, че упрекна Нинова, че е основала разкол сред Българска социалистическа партия и президента, а и му бе длъжностен министър на спорта, и незабавно се решила на радикалната стъпка, припомнят осведомени. Соцфурията от Крушовица ловко не помни да разяснява държанието на Лечева и претекстовете й за овакантяване на партията и се престори, че сходен трус не се е случил на „ Позитано “ 20.

 

Сигурни остриета на бъдещата партия на Радев ще са двукратният му длъжностен министър председател Гълъб Донев, Крум Зарков, Мая Манолова, психиатърката доктор Цветеслава Гълъбова, както и Виолета Комитова, която в началото изпаднала в недружелюбност пред президента, само че в последно време затоплила връзките си с него.

Инфо: Уикенд

Тагове: Весела Лечева Румен Радев Корнелия Нинова БСП „ Трети март “ Явор Божанков Гълъб Донев Крум Зарков мая манолова д-р Цветеслава Гълъбова Виолета Комитова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР