В петък администрацията на президента на САЩ Джо Байдън наложи

...
В петък администрацията на президента на САЩ Джо Байдън наложи
Коментари Харесай

Bloomberg: Европа е изправена пред студ поради решението на Байдън

В петък администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън наложи мораториум върху разрешенията за експорт на полутечен природен газ, защото изследва въздействието върху климата, стопанската система и националната сигурност на производството на ВПГ.

Спирането на доставките на гориво може да забави осъществяването на планове, предопределени за интервала след 2027 година, за които към този момент са се наредили европейски купувачи, като немската EnBW Energie Baden-Wuerttemberg AG или Securing Energy for Europe GmbH.

„ Съвсем ясно е, че сме изправени пред сложен интервал за нови американски планове: първо решението на Байдън, а по-късно идните избори и несигурността, обвързвана с тях “, споделя самостоятелният ВПГ- съветник Жан-Кристиан Хайнц.

Европейски компании и търговци „ грабят “ покупко-продажби за доставка на американско втечнено гориво за планове, които в този момент са застрашени, пробвайки се да заменят с него съветския газ, доставян по тръбопроводи.

Спирането на разрешителните няма да засегне издадените по-рано, само че може да окаже въздействие върху повече от дузина оферти, очакващи решение от Министерството...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР