В първия епизод на новия сезон от Черешката на тортата

...
В първия епизод на новия сезон от Черешката на тортата
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Имам ферма в София и изнасям черен дроб за Норвегия

В първия епизод на новия сезон от " Черешката на тортата " основен готвач е анестезиологът доктор Мирослав Ненков. 

Лекар съм. Анестезиолог. Аз от тези, които приспиват пациентите преди интервенция и се надявам да се събудат по-късно. Имам плантация за животни, с която устоявам моето семейство. Продавам черни дробове от риби за пастет. При едно от интернационалните преброявания у дома идва преброител и ми задава някакви страховити въпроси. Единият от тях беше имам ли животни. И аз споделих, че имам плантация. И тя дамата се опули, тъй като нали каква плантация в София. Аз й демонстрирах аквариума с рибките и й споделих, че експортирам черен дроб за Норвегия. Пошегувах се несъмнено. Ама се получи добре, смее се докторът. 



Моята идея за вечерята в " Черешката на тортата " е да направя това, което бих направил, в случай че ми идват другари на посетители. Предвидил съм да омеся самун с моите две ръце, ще направя модихфицирано капрезе, а за предястие ще направя български фасул от Смилян по родопска рецепта, а не от оня - китайския. Ще сготвя телешко с картофено пюре и паста от люти чушки. А десертът е тиквеник, разяснява лекарят.



Много добра концепция. Стегнато и от душа, разяснява началник Манчев. 

Д-р Мирослав Ненков в края на вечерта, изпълнена със смях и докторски комизъм, събра 38 точки. Две точки по-малко от оптималния резултат, поради персоналните упования на гостите и поради персоналния им усет към лука.   
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР