В Опака се проведен ежегодният пети хандбален турнир за мъже

...
В Опака се проведен ежегодният пети хандбален турнир за мъже
Коментари Харесай

Хандбисти от Опака дариха наградния фонд от турнир за благотворителност

В Опака се извършен годишният пети хандбален шампионат за мъже "Мемориал Сейхан Ахмедов ". В дуелите са участваха тимове от локални състезатели. За първи път общинската администрация е спонсор на надпреварата. Кметът на Общината Мехидин Кадиров връчи купата на спечелилия отбор и е раздал награден фонд от 500 лева, оповестиха от кметството. Парите са дарени за лекуване на 27-годишния Радослав Георгиев.

Всички играчи, който взеха присъединяване в самодейността са минали през школата в Опака. Някои от състезателите живеят и работят в чужбина, само че са се завърнали за празниците в родината. Четирима от взелите присъединяване са викани и в националния тим по хандбал, прецизираха уредниците. Турнирът е в памет на умрелия през 2015 година възпитател, състезателен активист и треньор по хандбал от Опака Сейхан Ахмедов. На него се дължат триумфите и известността на спорта в региона през последните години. Традициите в хандбала в Опака датират от 1974 година

Днес месният отбор - "Опака - 1974 ", включва играчи от всички възрасти - мъже и дами. Детско-юношеският състав взе участие в републиканското състезание по хандбал. По единомислещо решение на участниците в шампионата паричните средства са дарени за акцията "Да върнем насладата на Радо ".

Радослав Георгиев от Опака е на 27 година и се бори с онкологично заболяване. В момента той и фамилията му са на лекуване в Турция.Дарение е признато от дядото на Радослав. За лекуването на младия мъж 500 лв. са събрали жителите на село Голямо Градище. Сумата е връчена от кмета на селото Мехмед Мурадов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР