В Опака се подготвят за тържествено посрещане на Нургюл Салимова.

...
В Опака се подготвят за тържествено посрещане на Нургюл Салимова.
Коментари Харесай

В Опака се подготвят за тържествено посрещане на Нургюл Салимова

В Опака се приготвят за тържествено посрещане на Нургюл Салимова. Родената, израснала и до през днешния ден живееща в село Крепча, Салимова и до момента бе една от визитките на обитаемото място и общината, само че с триумфа си в Баку, записа името му на международната шахматна карта. Това сподели секретарят на община Опака Неше Ашим, представен от Бта.

Вчера Нургюл Салимова приключи на второ място в Световната купа по шахмат за дами, която се организира в столицата на Азербайджан Баку.

Представянето на Салимова  бе следено с интерес от жителите на родното й село, само че и от всички в района. Постижението й утвърждава престижа на България в международен мащаб и издига престижа на страната, сподели Ашим. Младата ни съгражданка заслужава за бъде посрещната като победител, тъй като за нас – тя е тъкмо това. За следващ път сподели своята непримиримост, гений и оправда труда през годините, добави секретарят на общината.

Нургюл Салимова се чака да дойде в родния край в четвъртък или в петък. Обявената през 2016 година за почетен жител на Опака Салимова ще бъде посрещната почетно – по традиция с самун и сол. Вече са поръчани плакати и афиши, с които администрацията обществено да поздрави за триумфа съгражданката си. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР