В навечерието на Възкресение Христово Белград обяви поредната провокация, предаде

...
В навечерието на Възкресение Христово Белград обяви поредната провокация, предаде
Коментари Харесай

Сръбски историк твърди, че Рилският манастир бил техен!

В навечерието на Възкресение Христово Белград разгласи следващата провокация, съобщи кореспондент на " Фокус “ . Някой си Джордже Боянович, оповестил се за сръбски историк, насочва провокация към християнския свят, потвърждавайки, че Рилски манастир бил страж на " Сръбската нематериалност и история “.

" Фокус “ се свърза с Негово преосвещенство Адрианополският свещеник Евлогий. " По времето на българския Цар Петър има толкоз доста доказателства. След това 500 години е било турско иго. Това са нелепости, цялостни. Не знам по какъв начин тези организации се занимават с такива провокации.

Свети Иван Рилски е живял по времето на Българския цар Петър! " Това е провокация на провокациите “, разяснява игуменът на Рилската света обител.

" Тази заран сръбски историк разгласи Рилски манастир за страж на сръбските духовни полезности. Времето, явно не е определено инцидентно – в навечерието на Великден! За останалите откривки за Рилски манастир би трябвало да се произнесат българските историци и църковни великодостойници, които другояче нямат процедура да разясняват подробни провокативни изявления “, сподели пред " Фокус “ Иван Николов, ръководител на КИЦ – Босилеград.

Той напомни, че в редица български територии са провъзгласени за сръбски манастири. Не от дълго време Босилеградската църква " Света Богородица “ от 1870 година е прясно изографисана и преди всичко е Крал Милутен.  

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов уточни, че е ясна провокацията, само че е ясно, че Рилски манастир е бил български и ще остане подобен.

Сърбинът Джордже Боянович твърди, че стенописите на " сръбски език “, които изобразяват сръбски владетели и светци са преднамерено боядисани и скривани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР