В навечерието на новата година National Geographic създаде класация на

...
В навечерието на новата година National Geographic създаде класация на
Коментари Харесай

Дестинациите в Европа, които да посетите през 2024 година - списък на National Geographic

В навечерието на новата година National Geographic сътвори ранглиста на 30-те най-вълнуващи дестинации за 2024 година Независимо дали желаете да разходките измежду природата в Норвегия, или да се насладите на кулинарен туризъм, то би трябвало да хвърлите око на тези дестинации. Ето кои са определените места в Европа.

Албански Алпи

Тази, които търсят нещо малко по-различно, могат умерено да се насочат към Албания. Тази част от балканския район притегля все по-голям брой гости, с помощта на адриатическото и йонийското си крайбрежие. Албанските Алпи също са част от аргументите да предпочетете тази дестинация. Тези, които желаят да се оправят с предизвикателните пътеки в района, могат да тръгнат на осемдневна обиколка с екскурзовод с Walks Worldwide, която предлага маршрут, включващ преходи през планински проходи, посещаване на село Тет и други

Освен това Албания е по-достъпна от всеки път с помощта на това, че от ден на ден нискотарифни самолетни компании имат полети до там. Ryanair неотдавна стартира да лети до столицата Тирана от Единбург, Манчестър и Станстед, до момента в който Wizz Air оперира от Бирмингам, Единбург и Ливърпул от 19 декември 2023 година

Белфаст, Северна Ирландия

През 2010 година се следи невиждано нарастване на броя на посетителите, привлечени частично от новия музей на Titanic Experience, потреблението му като място за снимане на Game of Thrones. Кандидатурата на Белфаст през 2017 година да стане Европейска столица беше осуетена от Брекзит, само че градът продължи с проектите си по отношение на културата. Повечето детайлности към момента са в загадка, само че ще се развиват туристически атракции край крайбрежието и към морското завещание на Белфаст.

Емилия-Романя, Италия

Tour de France стартира в Италия идващото лято, като Grand Départ ще се организира във Флоренция на 29 юни. Но по-голямата част дейностите ще бъдат не в Тоскана, а в селата на прилежащия район Емилия-Романя. Финалната линия ще бъде в морския курорт Римини, а Болоня и превъзходната кухня в града чакат в края на втория стадий. След това състезателите ще тръгнат от историческата Пиаченца да последния си стадий до Торино.

Като цяло можете да обиколите района с велосипед — това е една от най-хубавите дестинации за колоездене в Италия, може би най-добре проучена по лек маршрут, минаващ през Болоня, Парма и Модена с живописни гледки сред тях.

Галоуей и Южен Еършир, Шотландия

Районът на Галоуей и Южен Ейршър стана първият биосферен резерват на ЮНЕСКО в Шотландия през 2012 година Малко повече от десетилетие по-късно резерватът има още мотив за празнуване, откакто получи още 10 години отбрана от организацията. Увеличава се и площта му. Разширяването е значимо от културна позиция, защото село Алоуей попада в новите граници. Родното място на шотландският стихотворец Робърт Бърнс.

Нортланд, Норвегия

Нортланд е район на ледници и се върхове, дребни риболовен градчета и закътани села, където традициите на локалните се пазят. Следващата година неговите ще бъде дълго чаканото разкриване на Six Senses Svart - първият енергийно безпристрастен хотел в света, който работи напълно отвън мрежата от личната си слънчева сила. Пионерският дизайн ще бъде допълнен от скандинавски спа център и заведения за хранене с нулеви боклуци.

Помпей, Италия

Тези, които желаят да се потопят по-сериозно в антична Италия откакто са разглеждали Вечния град, могат да се насочат към обекта на международното завещание на ЮНЕСКО Помпей за по-малко от два часа, с помощта на нов пряк трен от Рим. Новата услуга ще е единствено в неделя. Тя идва в добър миг, в който стенописите в Помпей от първи век Къщата на Vettii неотдавна бяха реновирани след 20-годишен ремонт.

Саймаа, Финландия

Не единствено чистият въздух и спокойствието притеглят финландците към горите и езерата на Сайма, а и храната. Звездата му ще изгрее през 2024 година, когато ще стане Европейски район на гастрономията. Голяма част от най-обичаните артикули в района идват от горите и водите: дивеч, боровинки от гората, костур и рипуха от езерата.

Тарту, Естония

Естонците от дълго време считат Тарту за културнотосърце на страната си, поради своите първокласни музеи, оживени кафенета и най-стария университет в страната. Тогава не е чудно, че този град е определен за една от трите европейски столици на културата за 2024 година, дружно с Бад Ишъл в Австрия и Будьо в Норвегия.

Тарту отбелязва събитието типичен концерти и прожекции на филми до арт съоръжения навън.

Валета, Малта

Продължението на блокбъстъра " Гладиатор " от 2000 година е в развой на работа, което би трябвало да излезе в края на 2024 година И, както при оригинала, режисьорът сър Ридли Скот употребява Малта като свое платно за пресъздаване на античния Рим и неговите арени. Снимките на снимачната площадка демонстрират макет на Колизеум и други римски здания, оформящи се зад укрепленията от 17-ти век на Форт Риказоли в източната част на острова, до столицата Валета. Новият биографичен филм на Ридли Наполеон също употребява региона на Гранд Харбър като двойник на френския морски град Тулон. Не е изненада, че режисьорите са впечатлени от Валета. Обект на международното завещание на ЮНЕСКО с живописни тераси над ослепителен крайбрежен бряг, където топлото време остава през цялата година и освен режисьорите би трябвало да бъдат въодушевени да посетят през 2024 година

Уелс

Шотландия и Ирландия може да известни с на уискито, само че Уелс също има лична вековна традиция. Производството на уиски тук понижава през 19-ти век и едвам през 90-те години занаятът постепенно се възражда. Оттогава промишлеността процъфтява - толкоз доста, че едномалцовото уиски получи статут на GI (географско указание) на Обединеното кралство през юли, присъединявайки се към уелското агнешко и морската сол от Anglesey в приемането на мечтаната отбрана.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР